Gravid uke 38 : Forskjellen på rier og kynnere

Fosteret er nå 49.80 cm langt og veier 3083 gram
Babyen antas å oppleve kynnere som mild massasje. Forskjellen på kynnere og rier: Kynnere preges av at de er uregelmessige og varer mer enn to minutter, mens rier er regelmessige og varer i 20-30 sekunder i begynnelsen. De vil øke i lengde og hyppighet etterhvert som fødselen skrider frem.

Mistenker du at vannet har gått ringer du jordmoren eller fastlegen din og snakker med dem. Så vil de i samarbeid med deg avgjøre om du skal komme inn for en sjekk eller ikke.

Hvis hodet ikke er festet, så vil ikke du være i tvil om vannet har gått, for da kommer det til å renne ganske mye. Men om hodet er festet så behøver det ikke alltid å være like lett å avgjøre om vannet har gått fordi hodet kan tette igjen som en propp. 

Hvis vannet går når jordmor eller fastlegen ikke er på jobb så ringer du direkte til føden og snakker med jordmor der. Vannet går!

Husk at smertene man har ved rier ikke er dødelige, men at kroppen din nå skal utføre en av de meste magiske hendelsene man kan oppleve!

Rier er ikke faresignaler, som smerte kan være ellers, det er en jobb som skal gjøres der resultatet blir at du har verdens mest fantastiske nurk i armene når fødselen er over. 

Les mer om kynnere og rier her

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}