Gravid uke 16 : Lettere å bli brun når man er gravid

Fosteret er nå 11.60 cm langt og veier 100 gram
Fosterets vekst minsker litt den nærmeste måneden. Noen kan kjenne fosterets bevegelser, men bli ikke lei deg om du ikke kjenner det på de nærmeste to månedene, begge deler er like normalt. Er morkaken på fremre vegg tar det ennå lenger tid før du kjenner noe.

I denne uken, sånn ca, vil det hos de fleste fostere nå skje en sammenkobling mellom det indre og det ytre øret. Det gjør at de nå kan høre, selvom lyden er annerledes enn utenfor magen, vil babyen når den kommer ut kjenne igjen din stemme og også kjæresten din sin. Ganske fantastisk!

I løpet av denne uka eller den neste slutter de fleste å være kvalme, om du er så uheldig å være det ennå.

Siden du har økt pigmentering når du er gravid, så blir du lettere brun. Vær litt obs på flekker i ansiktet, såkalt melasma, det kommer av hormonene. 70% av alle gravide får dette og det går ikke alltid bort.
Noen opplever dette også når de går på p-piller eller har hormonspiral. Nå når du er gravid er det lurt å bruke høy faktor på disse flekkene om du har dem, for da går de enklere tilbake når du ikke er gravid lenger. 

Hvis du ennå ikke har fått beskjed om hvor du skal føde, eller er usikker på dette nå, så få jordmoren eller legen din til å høre med det aktuelle sykehuset. Det er nemlig kjekt at de vet om deg om du skal få tilbud om ultralyd i uke 18 ca, som er den perioden i fosterlivet da fleste fostre er like i vekst og sammenligningsgrunnlaget derfor blir likest når man skal beregne størrelse og termin.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}