brun utflod?

Anonym
Torsdag 26. aug. 2010 12:01

Jeg er 7 uker på vei og i dag morges kom det brunt på papiret når jeg tisset. Er det noen andre som har opplevd dette? er det begynnelsen på en abort? dette er min første.

Jordmor Siri
Torsdag 26. aug. 2010 23:32

Hei!
Det er mange som opplever at det kommer litt brunt fra skjeden på papiret når man tørker seg. Som regel er dette gammelt blod og det betyr at det ikke er en frisk blødning som pågår. Friske blødninger er røde.
Har man hatt en liten blødning kan det godt komme litt brunt i 3-4 dager etterpå.
Så lenge det ikke går over i en frisk blødning er dette helt normalt og du behøver ikke å være redd for at dette er en abort.
Mange gravide blør litt fordi slimhinnene generelt i kroppen er skjørere når man er gravid. Feks når du pusser tennene så blør du lettere, eller fra nesen.

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Anonym
Lørdag 4. sep. 2010 21:44

Dette har skjedd meg også. Er akkurat kommet til uke 8 nå. Har hatt brunlig utflod i 3-4 dager i slutten av uke 5-6 og 7. Er dette vanlig?? Betyr det at noe ikke er som det skal? Det har alltid vært lys brun utflod, noen ganger med noen tynne slimtråder som også er brune. (beklager detaljene) Bør jeg kontakte lege? Eller dette "normalt"?

Anonym
Torsdag 17. feb. 2011 15:20

Men er det noen som vet om det faktisk er normalt å ha brunaktig utflod i uke 23? jeg har aldri hatt det før, men fikk det etter samleie for noen dager siden=( hilsen bekymret Snartmamma..

Anonym
Torsdag 17. feb. 2011 22:49

Det er helt vanlig, det er som nevnt i et annet innlegg her, at slimhinnene i blandt annet skjeden og ellers i kroppen er mer blodfyllte og litt skjørere enn ellers og det gjør at små blodkar kan sprekke, enten ved samleie, tannpuss eller sånt.I skjeden vil man da få en brunlig utflod som er gammelt blod.Slimhinnene er slik hele svangerskapet, men skulle du oppleve en frisk blødning med smerter i tillegg, eller om du er i tvil så ta kontakt med fødeavdelingen.De svarer deg på det du lurer på, kanskje du får en ekstra sjekk så du ikke trenger å bekymre deg.Lykke til!

Anonym
Søndag 22. des. 2013 22:28

Jeg er 5+1, og har lysebrun utflod, jeg også. Er kjempenervøs for at jeg skal miste. Litt konstante svake mensmurringer, men det har jeg hatt i ca 2 uker. Ikke noe friskt blod, da, så håper det skal gå bra. Men kjenner jeh er redd for å håpe på for mye.

Anonym
Onsdag 25. des. 2013 10:38
Jeg er 5+1, og har lysebrun utflod, jeg også. Er kjempenervøs for at jeg skal miste. Litt konstante svake mensmurringer, men det har jeg hatt i ca 2 uker. Ikke noe friskt blod, da, så håper det skal gå bra. Men kjenner jeh er redd for å håpe på for mye.

har hatt mensmurringer hele tiden jeg. er i svangerskapsuke 10. det er vel "normalt" å være bekymret og redd for å miste... men tenk at det skal gå bra, så går det nok bra :-)

Anonym
Fredag 26. des. 2014 15:13

Hei. Jeg hadde brun utflod opptil flere ganger og ofte mensmurringer gjennom hele svangerskapet. Jeg var kjempe bekymret, men for meg var tydeligvis dette helt normalt for jeg sitter med min 4 måneder gamle baby nå :-)

Anonym
Torsdag 10. des. 2015 11:18

Det er så godt å lese at flere er borti dette:) Jeg er i uke 7 og har hatt brun utflod i 6 dager nå med mens murring. Noen ganger har det kommet litt friskt blod også. Jeg er jo livredd for at det skal skje noe så tør ikke gjøre noe lenger. Er til vanlig veldig aktiv i jobb og trener mye, men nå ligger jeg bare på sofaen. ...

Anonym
Torsdag 10. des. 2015 12:52

Da ville jeg kommet meg til en jordmor/lege, og snakket om angsten din, for den er mer "reell" en faren for å miste.
Det er veldig slitsomt å gå rundt å være så redd at man ikke kan fungere.
Kanskje bør du også bestille deg en tidlig ultralyd?

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}