Ekspertsvar

15. march 08:58
LilleMy: Hei,
Jeg sendte inn et spørsmål for noen uker siden og du opplyste at Ice Gel kan brukes på smertefulle lår etc i graviditeten.
På apoteket ville de ikke selge meg det siden farmasøyter sa at alt med mentol og peppermynte advares i graviditet og for barn under 2 år da disse stoffene er skadelig for foster og små barn.
Hva annet kan jeg bruke?
Er i uke 31 nå og denne uken begynte jeg også med smerter i hofteleddene når jeg beveger meg. Er dette bekkenløsning? Hadde ikke slike smerter sist jeg var gravid.

Jeg lurer også på om det er vanlig med sviende ilnger i brystvortene som ligner brystbetennelse? Og om det er normalt å ha løs mage i hele svangerskapet? Sist var det totalt motsatt. Dette svangerskapet er helt annerledes enn det første med tanke på smerter og symptomer.
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Nå har jeg google Ice Gel, men finner ingen advarsler der mot at gravide ikke skal bruke det. På Rolv.no står det at Eukalyptus kan bruke på huden (utvortes) når man er gravid, men ikke spises/drikkes. Jeg tenker at de på apoteket kanskje har vært litt mer forsiktige enn de trenger. Få dem til å vise deg der dette står kanskje?

Her er dagens svar fra nettpraten på jordmor Siri fb

Lyst til å høre mer på jordmor Siri podkast, på Soundcloud? Der er det også intervjuer med både eksperter og personer som vil dele med dere:)
Vi er på Youtbue også med Altformamma:)

Riktig lykke til videre!
​Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}