Ekspertsvar

15. february 08:00
Maria: Hei, Siri! Jeg lurer på om du har noen tanker rundt det her, kanskje ikke helt ditt område, men du vet jo så mye om mangt! Jeg fikk en gutt i juni, og fikk mensen tilbake i november. Før graviditeten hadde jeg helt normal mengde mens og merket lite til eggløsning bortsett fra litt kilde stikninger og litt økt mengde og seigere slim. Nå derimot er eggløsningene kraftige på den måten at jeg har en del smerter på den siden egget slipper og til og med i skulderen, en sånn merkelig ubehagelig smerte. Eggløsningsslimet er også det jeg vil beskrive som enormt mye og skikkelig seigt. Kan liksom dra det fra hverandre omtrent 15 cm før det ryker. Er det normalt at det kan forandre seg sånn etter en graviditet? Mensen er helt regelmessig sånn ellers, blødningene varer litt lenger enn før, men syns dette med eggløsningen er veldig annerledes. Takk for svar og ha en god helg:)
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det har jeg faktisk akkurat lært om, dette med mensen og eggløsningen. Det handler om at man går mer og mer ned i produksjon av østrogen før man til slutt når overgangsalderen. Dette skjer med mange. Det behøver ikke å bety at du er mindre fertil ennå, men det kan gi mer plager rundt eggløsning og frem til mens i tillegg til større blødninger. Samspillet mellom hormonene i kroppen din blir annerledes også når østrogenproduksjonen går nedover. Den gjør det med alle, men vi reagerer forskjellig på det. 

Når deg gjelder utfloden kan jeg ikke så mye om dette, annet enn at det kanskje vil endre seg igjen. 

Du kan prøve en urt som heter kyskhetstre, vitex agnus-castus, følg linken og les mer om den på rolv.no. Den virker på PMS og kan være med på å øke fertiliteten. Du får kjøpt den på helsekost i Danmark blant annet, England, Frankrike mfl. men ikke her i Norge, for her er den klasifisert som legemiddel. Definitivt verdt å prøve den, du får den i nettbutikker som kosttilskudd.

Riktig lykke til videre og ha en strålende helg!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Her finner du podcasten min også:)

http://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/cory_ave.htm

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}