Ekspertsvar

14. february 23:22
Usikker: Hei,
Jeg hadde eggløsning lørdag eller søndag for snart en uke siden,og vi hadde samleie lørdag kveld. Denne uken har jeg hatt mensmurringer som bare har blott verre og verre,og som varet hele dagen. I tillegg har flere og flere symptomer kommet til. Heteroktee, rødblusset i ansiktet, luft i magen, diaré, gulhvit utflod, ømme bryst, trøtt på dagen, og nå i dag en plutselig kvalm som kommer og går. Dette er eventuelt mitt fjerde svangerskap, i tillegg til at jeg har helt punktlig eggløsning og mens, men tydelige symptomer. Nå skjønner jeg ikke hva som skjer med kroppen min. De andre svangerskapene har jeg hatt uregelmessig menstruasjon og ikke helt visst når eggløsning er, og derfor bare visst at formen har vært dårlig før positiv test, men ikke så tydelig som nå.

Hva er typiske graviditetstegn for de som merker det såpass tidlig?
Produserer man mer og raskere hcg tidlig hvis man tidlig blir kvalm?
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Alt som du beskriver her er typiske graviditetstegn, så jeg tenker at du kan være gravid. Det er ikke alltid like lett å vite hvorfor dette skjer at man får sterkere tegn tidligere, men det kan være feks fordi du er mer sliten nå enn ved de tidligere graviditetene, det kan være at du er gravid med tvillinger (sjansen øker med alder og antall tidligere graviditeter) og det kan være fordi du har et annet kjønn på denne babyen enn de tidligere. Men ingen av disse forklaringene behøver å stemme, så det er vanskelige å si. 

Det viktigste nå er at du spiser gravidevitaminer som inneholder både folat og jod, slik du er godt dekket på dette. Alternativt kan du bestille time hos jordmor eller fastlege om 2-3 uker nå slik at du kan få tatt en status på blodverdiene dine og se om det er noe du mangler i kroppen. 

Fant at hasselnøtter kan virke kvalmedempende, her på rolv.no kan være verdt et forsøk det!

Dette blir jo spennende da!

Riktig lykke til videre og ha en strålende helg!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Her finner du podcasten min også:)

Les mer om: graviditetstegn
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}