Ekspertsvar

11. february 02:09
Hønemor : Kjære Siri.

Jeg er en jente med en vakker liten datter på 4,5 mnd, en aktiv og blid liten frøken. Mor er litt av en hønemor, og er livredd for at noe skje med den dyrbare lille tulla si, noe som resulterer i mange, sannsynligvis unødvendige, bekymringer.

Frykt for fenomenet "shaken baby syndrom", blant annet, er noe som gjør meg veldig bekymret. F.eks om jeg har gått en tur med barnevognen og jeg har kjørt nedi en dump med hjulene, da er jeg redd hun har fått en sleng på hodet nedi vogna. Eller når jeg triller og det er snø ute, da ligger jo frøkna og spretter litt med kroppen i vogna siden underlaget er ruglete.
Jeg blir også redd når jeg ser andre håndtere datteren min, som ikke er så forsiktig som meg med henne. Nå er datteren min blitt veldig sterk og har god kontroll på hodet sitt, men om noen løfter henne litt brått eller for eksempel lar henne sprette litt på armen da de bytter grepet de holder henne i blir jeg stresset.
Her om dagen satt hun på fanget til en bekjent som blant annet sang "ride ride ranke" og hoppet litt med henne i fanget sitt. Den håndteringen utløser en frykt for meg, da jeg er redd det er for mye bevegelse for henne. Så spørsmålet mitt er altså er det noen som helst sjans for at slik dagligdags håndtering kan gjøre så datteren min blir skadet?

En annen ting jeg bekymrer meg for et at hun skal blir syk av bakterier fra oss, altså om vi er for dårlig på håndvask. Jeg er veldig nøye på det, vet at jeg vasker meg litt vel mye. Men jeg ønsker f.eks at folk som kommer på besøk skal vaske hendene når de kommer utenfra og inn, da man ikke vet helt hva man kan ha tatt i når man har vært ute (tenker spesielt nå siden det er influensasesong). Hun er i den alderen at hun spiser på alt og sutter på hendene hele tiden, derfor føler jeg det er viktig at de som tar i henne er rene selv, for at ikke hun skal få i seg noen farlige basilusker. Da en vi kjenner hadde datteren min på fanget og lot henne dytte sin egen finger inn i munnen, fikk jeg litt panikk. Jeg vet jo ikke når denne personen vasket hendene sist, og personen har en hund som garantert hadde blitt tatt i før fingeren havnet i datteren min sin munn. Spørsmålet mitt utifra dette er da er jeg for hysterisk med hygiene?
Vet jo at barn må bli utsatt for litt bakterier for å utvikle et immunforsvar. Barn i barnehagealder sitter jo brått og spiser sand i lekekassa osv, og det går jo bra med dem, men de er jo eldre. Jeg synes jo hun er såpass liten ennå, og lurer da på hva et barn i hennes alder tåler av basilusker.

Jeg vet at mine mammabekymringer er litt i vel overkant, så hadde satt stor pris på svar ang. dette.

Tusen takk for en super nettside og ha en fin dag:)
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}