Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

8. january 18:59
Pinky: Hei, er nå i uke 34 og har vært syk siden fredag med feber, sår hals og en fæl hoste. Denne hosten får jeg hver vinter, pleier å vare i et par uker og da kun hvis jeg tar cosylan.. nå kan jeg ikke ta cosylan, og har egentlig fått beskjed om at det er ingenting annet enn noe urtegreier jeg kan ta, og de hjelper ikke. Har veldig store smerter i halsen nå og hoster til jeg brekker meg, er det virkelig ingenting jeg kan ta selv om jeg er gravid?
Farmasøyter Bich og Elin svarer:

Hei Pinky,

Ut i fra symptomene du beskriver kan det høres ut som du har en forkjølelse. Dette er veldig vanlig på denne tiden av året. Desverre finnes det ingen behandling mot forkjølelse, verken for gravide eller ikke-gravide. Likevel finnes det ulike preparater du kan bruke for å lindre symptomer. 

Førstevalget av smertestillende og febernedsettene for gravide er paracetamol. Paracetamol har blitt brukt i lang tid og anses som trygt å bruke under graviditet. Du må da huske å følge doseringen som står på pakken, og ikke bruke det mer enn 7 dager sammenhengde. Dersom du har behov for smertestillende og febernedsettende utover dette, anbefaler vi at du tar konakt med legen.

Det er dessverre som du skriver, veldig lite som er anbefalt mot tørrhoste og sår hals for gravide. Du kan prøve å ta ulike halspastiller som kan smøre halsen. Det anbefales også at du får i deg rikelig med væske og få nok hvile. 

Håper du blir bedre snart :)

Hilsen Elin og Bich

 

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}