Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

17. december 08:36
Mina: Hei! Jeg hadde en MA for litt siden, som ble helt tilfeldig oppdaget på tidlig UL. Alle symptomene på graviditet forsvant og jeg hadde litt blødninger, men har lest at dette er vanlig,og tenkte at jeg var heldig som ikke var kvalm eller trøtt. Måtte da ta abort i uke 10. Nå er jeg gravid på nytt, og merker at jeg sammenligner meg veldig med andre gravide. Heller ikke nå har jeg noe særlig symptomer, litt trøtt bare. Er i uke 6. Er tidlig UL enste jeg kan gjøre? Hva er dine tanker om å bruke doppler? Tenker en gang om dagen. Uroer meg så fælt :/
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Du har vært litt uheldig i forhold til at du startet med en MA. Mange opplever den mellom andre graviditeter, så da er det litt enklere å forholde seg til det. Du kan høre med jordmoren eller fastlegen din, som du kan bestille time hos nå om du kan få en ultralyd rundt uke 8-10, slik at det blir litt enklere for deg å forholde deg til denne graviditeten. Det er ganske vanlig å få dette når man har hatt en MA. Så ring og avtal time i dag, til enten romjula eller rett over nyttår. 

Det er slik med graviditet og det å ha barn også, at man må bare stole på at dette er noe vi er skapt for og at det i det store og hele går bra. Du må rett og slett prøve å tenke på andre ting når du begynner å bekymre deg, dytte bort de tunge tankene, ta en titt ut av vinduet og se på helt andre ting slik at du glemmer å være dyster. Høres veldig banalt ut, enig i det, men det funker faktisk. 

Det er fortidlig med doppler nå, du vil ikke høre noe. Det er enklere med ul for da kan man se at hjertet slår. I tillegg er de apparatene også mye sterkere slik at de får frem lyd. 

Her finner du svarene mine på jordmor Siri facebook

Her er Jordmor Siri podkast på Soundcloud og Itunes:)

Ha en riktig fin dag videre, husk å tenke positivt, for din egen del!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}