Ekspertsvar

3. december 08:35
36+4: Hei!
Jeg er i uke 36+4 og siden uke 33 har sf-målet vært ca det samme, jeg har heller ikke gått noe mer opp i vekt. Jeg var ganske slank da jeg ble gravid og har gått opp ca 8 kg til nå. Jordmor mener det er fordi baby har festet hodet langt ned i bekkenet, men hun har likevel prøvd å kontakte fødeplassen for å få en vekstestimering. De har sagt det er unødvendig, siden jeg i uke 29 hadde et vekstavvik på -11% og at det er innafor normalen. Jeg er veldig bekymret for at lille i magen ikke skal ha det fint inni magen lenger. Jeg prøvde å kontakte fødeplassen i helgen for å få en sjekk, da jeg har mye kynnere og en del vondt og de sa det bare var å slappe av fordi fødselen nok var såpass nærme at det ikke var noe poeng å sjekke noe som helst nå. Hva tenker du om dette? Jeg har hatt en del vonde kynnere, utflod, temperatur på 37,8 og mye nedpress. Stemmer det at det er unødvendig med en kontroll nå? Tusen takk for svar! :-)
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Jeg syns du skal få snakket med jordmor eller lege i dag, du har faktisk litt feber og når du er såpass bekymret synes jeg at de burde ta deg alvorlig. Som jeg sier på fblive, så om du merker endringer i babyens bevegelsesmønster nå, enten mye mer eller mye mindre bevegelse, så skal føden ta deg inn for en sjekk. Det er de forpliktet til. Ikke bry deg om de synes du er brysom, de er der for deg!

Det er også slik at når babyen ligger under på 11%, så skal de sjekke deg og gi deg en god oppfølging, også om du nærmer deg termin, så bli sett på i dag eller i morgen på sykehuset, men det kan jordmor/lege henvise deg til. 

Her finner du dagens nettprat på facebook:)
Her er den siste podden min, og mange fler, på jordmorsiripodkast:)

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: feberfødsel
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}