Ekspertsvar

5. november 08:33
Mona: Hei
Skal i morgen på vekstkontroll er da uke 38 38+0 jeg skal også snakkes om settes i gang da fordi rift 3b sist svangerskap og mye plager med avførong luft i sosiale sammenkomster og generelt.
Hu var ekstimert til 3300 i uke 36+4 og er redd for de ikke vil sette meg igang, men dette bestemmer vel ikke jordmor? Trodde det var fødselslegen så tok avgjørelsen! Fødselslegen har satt meg opp på denne timen for kontroll, vis jeg ikke blir hørt om å bli satt i gang å føde naturlig ønsker jeg keisersnitt som legen anbefalte ved min rift og komplikasjoner. Hvordan går jeg frem da?

Har tatt preklamsi pakken og hadde ikle svangerskapsforgifting men kjenner det er Noe så
Ikke stemmer med kroppen min, har blodtrykk 137/98/117 i puls og lakt på meg 4 kg siden 29.10.18 og har mye pannehodpine å vondt under høyre ribbein, mye vann i hender å føtter å fjes.
Hvorfor skal de ikke ta meg alvorlig når eg sliter sånn?
Jeg vet at de drøyer mest mulig For fødselen skal starte selv osv men når eg har gått med dette høye blodtrykket i 1 måned er jeg bekymret for undertrykket bruker ligge på normalt 120/78/88 i puls.
Takk for svar
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er fødselslegen som tar beslutningen om igangsetting, så fortell i morgen om akkurat hvordan du har det med alle de tegnene som du har på en svangerskapsforgiftning. Jeg syns egentlig at du skal ringe rett til føden eller fødepoliklinikke og snakker med jordmor eller lege der. Særlig det med en vektøkning på 4 kilo på så kort tid er mye. Ring dem nå når du leser svaret mitt du, en svangerskapsforgiftning kan utvikle seg fra den ene dagen til den andre og her har du mange tegn på at det er i utvikling. 

Her finner du livenettpraten fra facebook i dag

Her finner du poddene mine på Soundcloud

Riktig lykke til  videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}