Ekspertsvar

30. october 00:33
Helsestasjon : Hei
Venter barn nummer to og ønsker ikke oppfølgning fra min helsestasjon. Kan jeg gå til helsestasjonen i byen eller bare benytte meg av fastlegen?

Dette er mest fordi helsestasjonen ugleser og skal vende å vri på alt.
Sist gang unnskyldte de seg , de anklaget meg for være en bekymret mor.
Jeg var innom å veide barnet mitt og tok mål av henne for se om hun gikk opp i vekt pga stramt tungebånd og dårlig amming.
Da la de merke til dette og mente jeg var alt for bekymret. Men kjære deg helsesøster sa eg bare da, det er vel viktig å følge opp barnet når man har amme problemer og barnet sliter med stramtungebånd.

De unnskyldte seg og så, men orker ikke bli stemplet. Tenk om jeg aldrig hadde spørsmål, aldrig trengte hjelp, eller spurte de om råd. Hva då?
Nei de e så tangsynte mange av de så jobber som helsesøstre, de følger en mal et slags A4 ark og de tenker ikke altid over at fordi om et barn på 4 måneder skal kunne ditt og datt så utvikler dem seg i sitt tempo. Ingen er like å man kan ikke forvente det heller.

Jeg ønsker helst ikke ha hjemmebesøk denne gangen, jeg tenker har en sunn å frisk flott 5 åring så har klart oss fantastisk bra.

Helsestasjonen er flott tilbud når dem opptrer profesjonelt og har respekt for at mødre har forskjellige meninger. Og en mamma vet altid best for barnet sitt, synes de har så mye negativt fokus på hvor lenge du ammer barnet, når du må slutte amme barnet på
Natt, slutt på samsoving, slutt på ditt og datt :) noen barn trenger mer nærhet en andre. Noen barn er små og trenger ennå litt amming på natt er mange faktorer som spiller inn og som en fagperson er det viktig man er allsidige å tenker utenfor boksen sin.

Takk for meg
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Her finner du dagens nettprat live på jordmorsiri facebooken.

Her finner du jordmor Siri podkast:)

Riktig lykke til videre!
​Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}