Ekspertsvar

22. june 08:04
Meg: Hei! Jeg har mange spørsmål. Først av alt. Jeg har angst for toxoplastmose og listeria. Er mye avslutninger for tiden. Er det greit å spise på sånn fellesbord hvor alle tar med litt hver? Stoler ikke på at andre vasker/koker/steker maten. Og er redd at selv om det er trygg mat som pizzaboller så har folk tatt i den når de forsyner seg. Er også bekymret for ferien. Skal da på hotell, hvor det er buffet både til frokost og middag. Er dette trygt i Norge? Tenker også på fødselen. Har hatt veldig kjappe fødsler før (6 timer og 3,5 timer fra start til slutt) livredd for å føde i bilen. Må vente på barnevakt. Kan levere til naboen, men ikke sikker de er hjemme da. Har 40 minutt til sykehus. Er det stor sjangs for at det går enda raskere denne gang? Kjenner det er et stort stressmoment! Takknemlig for svar!
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det går fint å spise fra buffeter og mat som andre har laget så lenge du velger det som er gjennomstekt av kjøtt og ikke rå ting. Pizzaboller osv er helt fint, ikke noe å være bekymret for. Vi tåler litt bakterier fra andre, det er ikke til å unngå og er en del av livet. 

Når det gjelder fødselen, så bare ta med de andre barna til føden, så kan barnevakten møte dere der, det er ikke noe problem. Bedre enn å bekymre seg for å føde hjemme:) Det pleier ikke å gå raskere enn andre gangen, men omtrent like raskt ofte, så da rekker du det vil jeg tro. 

Her er svarene mine fra dagens nettprat på facebook

Her finner du jordmor Siri podkast:)

Ha en fin dag og riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: fødsel
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}