Ekspertsvar

11. june 05:23
Betzy: Hei flotte Siri.
Jeg har bare et par. Spm:

1: Er i dag 37+2, og da jeg var hos jordmor på kontroll Fredag, sjekket hun meg pga. At jeg mistenkte det var noe på gang. (Ved forrige fødsel var jeg plutselig på 4.cm åpning da jeg var inn for sjekk hos jordmor. Ble da sendt direkte på føden - ble ikke "dårlig" før vannet ble tatt på ca 7-8cm knappe 11timer senere).

Da hun nå undersøkte meg var det ingen Slimpropp, jeg var ganske moden og hun fikk en fingertupp innom. Var veldig mykt der. Baby ligger i såkalt HB.
Kan en gå slik lenge før ting skjer? Har en del kynnere, nedpress og stikkinger nedover. Baby beveger seg fint. Ultralyd for vekstkontroll i morgen. Kanskje jeg bør ta med fødebag i tilfelle?

2: Har en 3åring i hus, så som 3åringer flest er høyt og lavt, og ikke alltid så forsiktig. Senest i dag fikk jeg et spark mot magen nederst til venstre i bekkenhøyde når vi lå i sengen. Ble øm der han traff etterpå, men baby virker til å sparke og bevege seg som normalt.

Hvor mye tåler man dersom slikt skjer? (Uskyldige spark/slag mot mage når en er høygravid) Har hatt et normalt svangerskap, men er ganske bekymret denne gang pga. Veldig sen MA i fjor vår. Så da blir det gjerne litt ekstra spm.

Tusen takk for alle gode svar du gir til oss som lurer på alt mellom himmel å jord. Du er fantastisk!! Ha en flott sommer, og igjen tusen takk for svar. God klem
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Her er svarene mine fra dagens nettprat på facebook

Følg meg gjerne på Soundcloud på jordmor Siri podkast

Ha en riktig strålende dag videre!
​Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: fødsel
Svaret er sponset av Supervital
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}