Ekspertsvar

13. may 21:34
Mor til 3: Hei.
Jeg er 36 år og prøver å få mitt 4 barn. Vi har prøvd i to år nå og jeg er nå blitt gravid for 4 gang. De tre andre svangerskapene endte i tidlig spontan abort og et tvilling svangerskap høsten 17. Det endte desverre i en abort og to uker senere fikk jeg påvist MA med tvilling nr to. Ble etter dette henvist til utredning for habituellabort og fikk time først nå i mai. I påsken klarte vi likevel å bli gravide med en ny spire. Allt har virket bra. Hcg målinger har vært som ønsket . Eggløsning 30 mars . 1 hcg 14 dager etter el. Var 86. 18 dager etter el 226 . Fikk en blødning dag 20 (En dag blod også var det over.) Så 25 dager etter el tok vi ny hcg pga blødningen og fikk da 1600 i hcg. Fikk ny blødning og tok nok en hcg på dag 35 og dan var blitt 8606 ... legen mente alt var vel men da jeg fikk nok en blødning ble jeg sendt på gyn poliklinikk og fikk utført gyn og ul (innvendig)
På dette punktet er jeg anntatt å være ca 8+ siden de regner fra siste mens og ikke fra min eggløsning.
Lege finner ut at jeg blør rikelig fra livmorhals/mormunn og sier at det er normalt og ikke "farlig"
Tappen er lukket og gyn undersøkelse er normal ,litt ømm men ikke noe unaturlig.
Men når hun utfører Ul så ser hun ikke noe hjerterytme i fosterannlegget. Jeg får se på sjermen selv og ser plommesekk i det mørke "rommet" i livmor .. noe kvitt under plommesekken , hun bekrefter at det er foster annlegget og beklager på det sterkeste .. Det er nok en ny Sa sier hun. Jeg får sjokk, klarer ikke forstå at det er mulig mtp Hcg og symtomer (svært ømme bryster, trøtt og tissetrang)
Ved tidligere sa'er har også symtomene blitt borte...
Siden jeg blir såpass knust av nyheten sier hun at vi ikke trenger å forhaste oss , vi tar en ny hcg (får svar imorgen) og hun setter meg opp til en ny time med ul nå på kommende tirsdag, slik at jeg får fordøyd det hele før vi skal bli enige om hvordan vi går fram.
Hun mente symtomene ville avta litt ila helgen og at blødning mest sannsynlig ville sette i gang, noe som ikke har skjedd... Jeg føler meg like gravid og har alle symtoner enda.
Er det noe håp om at hu har tatt feil? Jeg har selv full kontroll på eggløsning og samleie. Har monitert dette i to år med fertilitet's monitor og føler eg har god kontroll og alt har stemmt med den. (Har uregelmessige syklusser ,alt fra 33 til 54 dager) får alltid mensen i forhold til eggløsning på monitor. Bare eggløsning som er sene for å si det slik.
Så i min beregning så var jeg kun 5+5 når hun tok ul .. ikke 8+2 som hu mente.
Fosterannlegget tilsvarte 5mm og hun mente utviklingen hadde stoppet ca dag 5+6, men det stemmer jo med min beregning og utfra det jeg har lest så kan det være noe tidlig å se hjerterytme???
Hun sa at de ikke regner fra eggløsning og at det mest er ønsketenkning fra meg siden jeg har så lang historie i å miste (har 10ma ,sa'er og to senaborter bak meg) Må innrømme at jeg ble litt sint for ja ,jeg ønsker meg et barn av hele mitt hjerte , men har laaang erfaring i å miste men vil vite at håpet faktisk er ute før jeg tar bort "barnet" mitt, om du forstår??
Er jeg virkelig helt på jordet med min tankegang??
Trenger virkelig en annens mening... Blir helt gal av denne usikkerheten og er vettskremt av tanken på at jeg risikerer å fullføre en aborthandling på et levedyktig foster...
Har såvidt klart å sove hele helgen og kjenner at angsten begynner å ta helt overhånd....
Huff... beklager langt ,men ville ha med mest mulig informasjon, i et håp om at du/dere kan gi meg deres mening, uansett hva den er.... trenger litt sjelefred før tirsdag...
På forhånd takk for svar..
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Her finner du dagens svar på jordmor Siri facebook. 

Her er jordmor Siri podkast på SoundCloud

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Svaret er sponset av Supervital
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}