Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

9. march 08:22
Snart tobarnsmor: Hei! Er gravid uke 40+2 i dag, har termin i morgen. Jeg kjenner absolutt ingen modningstegn, annet enn at babyen ligger langt ned i bekkenet og har festet seg. Jordmoren min har hele tiden sagt at hun er veldig sikker på at jeg ikke kommer til å gå noe særlig lenger enn hva jeg gjorde sist svangerskap, fødte da uke 39+6. Har prøvd å ikke forvente å føde før nå for å ikke bli utålmodig, men det er så si umulig! Er veldig spent på hvordan denne fødselen vil starte, da forrige startet med murringer en hel dag og en liten blødning, skjønte ikke at dette var starten før jeg kom inn på føden for en sjekk og hadde da 4 cm åpning. Er det sammenheng i hvordan fødsel starter fra svangerskap til svangerskap, eller kan denne fødselen starte med at jeg ikke kjenner noe før jeg plutselig får kraftige rier eller vannavgang? God helg!
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det kan nok høres ut som at når du først starter, så kommer det til å gå rimelig fort og greit. Ellers er det vanskelig å love noe som helst om når den starter. Babyen skal også være ferdig, da sender den ut "beskjed" til mor om at nå er det greit, nå kan jeg fødes, så det er flere faktorer her:)
Mitt råd til deg er å ta det med ro i helgen, slappe av slik at du blir godt opplagt til en fødsel. Fødselen kan starte på alle mulige tenkelige måter, her er det ingen fasit før etterpå. 

Håper du føder i helgen da, det er en ypperlig helg å føde på!

Her er svarene mine fra dagens nettprat på facebook. 

Riktig lykke til videre og ha en strålende helg!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: fødsel
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}