Ekspertsvar

12. january 08:34
Undrende: Jeg er 37 år og har to barn 5 og 2 år. Ble gravid på andre forsøk med begge. Har prøvd å bli gravid i 5 mnd ( kort syklus så har blitt noen forsøk). Har passet på eggløsning og alt og likevel klaffer det ikke. Jeg har etter sisteman hatt problem med minipillen, fikk blødninger annenhver uke og sluttet med hormonprevensjon for ca 1 år siden. Har hatt kraftig mensblødninger, menssmerter og av og til murring fra eggløsning til mens. Har ikke hatt det sånn før. Har lest om østrogen dominans og begynner å lure på om jeg kan ha det? Jeg har tidligere fått barn på våren noe jeg synes at har vært helt supert da alt er lettere med fint og varmt vær. Syns høsten kan være litt tung og redd for evt svangerskapsdepresjon. Er det noe forskning som viser at mødre får det lettere ut i fra når barnet er født. Har vært veldig klar for å bli gravid men etterhvert som tiden går så har jeg nesten blitt likegyldig til at det ikke klaffer denne gangen heller. Er det vanlig at man føler det sånn? Lurer jeg på om det handler om at det blir høstbarn som jeg ser på som litt upraktisk? Er det helt idiotisk å vente med prøvingen nå noen mnd for å unngå høst/desember barn og fordi man har mistet litt lysten på et barn til???
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Du må huske at det er normalt at det tar inntil ett år fra man begynner å prøve å lage barn til det klaffer, så du har god tid ennå. Når det gjelder at du er mer premenstruell enn tidligere, så kan det jo være noe å sjekke på hvordan det står til med progesteron nivåene dine. 

Siden du egentlig ønsker deg et vår barn, så kan det jo være greit å ikke stresse nå og heller se hva som skjer videre fremover og så prøve hardere igjen til høsten, sen sommeren? 

Har du mistet lysten på et barn til, så er det lurt å bruke prevensjon til du er sikker på at du vil ha et barn til. 

Du er ikke mer utsatt for depresjon om du føder om høsten så vidt jeg vet, men om det generelt er en tung periode for deg, så kan det jo være lurt å ikke gå aktivt inn for å bli gravid og føde da, så kanskje utsette prøvingen et par måneder til?

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: mamma
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}