Ekspertsvar

11. january 22:07
Bekymret mor: Hei, jeg har en sønn på 4 uker som er veldig urolig om kvelden og halve natten.Han gråter veldig mye,må bære han hele natten,til han sovner sånn rundt fire fem tiden.Har prøvd å bade han men ikke hjulpet. Også prøvd gi ham smokk,men hjelper ikke. Har du noe gode råd? På forhånd takk,og god helg!
Mvh sliten mor.
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Den lille sønnen din høres plaget ut, det er fordi han har vondt at han sier fra. Men det er ikke alltid så lett å finne ut av hva det er som gjør det. Når de er så små har det ofte en sammenheng med fødselen og at den har vært litt tøff for ham på en eller annen måte. Det kan hjelpe med en behandling hos osteopat, kiropraktor, barnefysioterapeut eller manuell terapeut. Du kan også sjekke www.barnasfysioterapeut.no for gode råd. Bor du i Området rundt Lillestrøm er Ute Imhof en god investering:) Hvis han foretrekker å se mer mot den ene siden enn den andre kan det tyde på at det er en skjevhet i nakke/rygg. 

Du kan også prøve med sempers probiotika dråper som kan hjelpe på magen om det kan være litt "feilgjæring" som foregår. Dette kan skje hvis han ble forløst med keisernitt og ikke har blitt kolonisert med dine tarmbakterier, eller om han har hatt en antibiotika kur, men det hender jo at det bar skjer av seg selv også. Hvis han promper og det lukter litt vondt kan det tyde på at det er noe med magen, sånn rent fordøyelsesmessig. 

Jeg har en video med Ute Imhof om å roe barn som jeg skal laste opp på Youtuben vår nå, så lager jeg en artikkel på det her. Det kan være noen tips å få der også. 

Men få hjelp!

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}