Ekspertsvar

11. january 21:58
ksaar: Hei. Jeg fødte for 6 uker og noen dager siden siden. Vaginal, vanlig fødsel, rift kun grad 1. Førstegangsfødende. I går oppdaget jeg at noe bulte ut skjedeåpningen, og når jeg kjenner etter virker det som det som jeg forstår må være fremfall både fremre og bakre vegg. Kan dette ha oppstått så lenge etter fødsel, evt forverret seg? I morges begynte jeg å blø, friskt blod med bare noen få små svarte klumper. Blør ikke mer enn at det bare er på papiret. Blør like mye som når jeg har mens. Ingen smerter eller ubehag (Jeg har normalt ikke menssmerter heller). Jeg fullammer. Kan jeg likevel ha fått mensen? Hva kan det ellers være? Renselsen var over etter ca 2 uker. Bør jeg oppsøke lege? Jeg skal på kontroll om 1,5 uke. Takk for svar!
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Dette kan være mensen, det er tidlig, men det går an. Særlig når du ikke har hatt noen plager tidligere med mensen, så blir ikke noe etter fødselen heller, som oftest. 
Så lenge du ikke får smerter, feber eller det lukter ille er dette innenfor normalen. Så jeg tenker at du kan vente til du skal på 6 ukers kontrollen. Da kan du også få en vaginalundersøkelse for å se om det kan være fremfall. Det er normalt at det tar 3 måneder etter fødselen før kroppen er relativt tilbakstilt igjen, så om det er litt fremfall nå er sjansen stor for at det retter seg opp. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: mammamammakroppen
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}