Ekspertsvar

11. january 21:47
Tonje : Hei.

Jeg er en jente på 19 år som er prøver med forloveden min.

Jeg har gått på p-piller zyrona i snart 5 år. I midten av september så fikk jeg en ganske stor blødning som varte i rundt 14 dager med intense smerter. Jeg sluttet på pillen i slutten av oktober. Jeg fikk den 6.desember noe som jeg tror kan ha vært EL-slim da den var klumpete å kunne strekkes. Vi hadde samleie i dagene i forveien å den 6.desember og ca hver dag etter det. I følge appen min så skulle mensen min ha kommet for 20 dager siden, men har null tegn til at den kommer.
Mine symptomer er : Kvalme som kommer å går, metallsmak i munnen av å til, tett i nesa(uten å være forkjølet) hodepine som kommer å går, oppblåsthet som gjør det ubehagelig å ligge på magen, vondt i ryggen, mensmurringer, stikkninger i magen og av å til i lysken å i område med livmoren, sliter med å sove å veldig ofte tørst, og jeg spiser som bare det, og ting jeg egentlig ikke spiser til vanlig, raper veldig ofte og har en del halsbrann på kvelden.
Har også begynt med folat.

Er sjansene mine store for at jeg er gravid eller bør jeg oppsøke lege?
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Så bra at du har begynt med folat! Med alle de symptomene som du beskriver, så tenker jeg at du antagelig er gravid. Så ta en test på morgenurin og se om ikke den slår ut. 

Hvis den er positiv kan du kontakte jordmor på helsestasjonen der du bor og begynne å gå hos jordmor. Jordmor hjelper deg med å søke om fødeplass og tar også alle de blodprøvene og undersøkelsene som du trenger. 

Dette er jo spennende da!

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}