Ekspertsvar

11. january 21:18
godtogblandet: Hei!
Jeg er i dag 8+2 og har den siste uken hatt brunlig utflod med litt slim"tråder" i. I dag var det også litt friskt rødt blod, men kun én gang. Aldri i trusa, det vises kun på toalettpapiret etter at jeg har tørket meg. I tillegg har jeg mye menssmerter og da særlig på venstre side. Er dette farlig? Hva er sjansen for at jeg aborterer? Er det sannsynlig at graviditeten "sitter" på venstre side siden jeg har mye smerter der? Jeg er i tillegg i stuss på hvilken uke jeg skal se på når det gjelder fosteret - uke 8 eller uke 9? Tusen takk for svar!
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Menssmertene på venstre side kommer av at det er det gule legemet på den siden som produserer graviditetsbevarende hormoner. 

At du småblør litt slik du beskriver er det ganske mange som gjør. Det handler som oftest om at man får skjørere slimhinner når man er gravid og da får man lettere rifter i slimhinnene og det kan gi slike småblødninger som du opplever. Jeg tenker at dette ligger innenfor normalen. 

Når du er 8+2 så betyr dette at du er ferdig med 8 uker og er to dager inn i din niende uke, så du kan godt si at du går i din niende uke. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}