Ekspertsvar

11. january 20:39
Kaja: Hei,

Vi har en liten gutt på 7 uker (første barnet) han var født to uker før termin. Det virker som han har en del ubehag med luft i magen! Ofte gjennom hele dagen (men mest på kveld/natt) ligger han og spenner kroppen og presser/trykker. Han gråter ikke mye av det men det ser veldig ubehagelig ut og ser ofte ut som han er på vei til å gråte. Han kan også gjøre dette i søvne. Han lager skikkelig presse lyder. Jeg får så forferdelig vondt av han. Vi forsøker å «sykle» med beina hans og da promper han ofte! Han promper generelt mye, han hikker og gulper en del å. Han vil ha mye mat og er kanskje litt «glupsk» kan det ha noe med saken å gjøre? Vi har fått mye hjelp med ammingen så teknikk skal være ok. Er så redd for at han skal ha veldig vondt! Lurer også på om det er riktig å gi mat fra begge bryst eller bør man gi fra ett hver gang? Har forstått at de kan få vondt i magen av å få for mye «formelk». Lurer også på om hvor lenge man skal amme per gang?

Tusen takk for svar!
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Dette med formelk og ettermelk er visst ikke så viktig lenger, så legg ham til på først det ene brystet, vil han ha mer gir du også fra det andre. Så kan det være greit å begynne med det siste brystet, slik at du ikke går på en smell med overproduksjon av melk. Du stimulerer jo til ny produksjon hver gang du legger til, så da er det greit å bytte på.

Det høres ut som om han har for mye luft, så kanskje en tur til osteopat, manuell terapeut eller kiropraktor kan være noe? Noen ganger kan de ha en liten låsning i nakke eller rygg og det påvirker magefunksjonen. Flott at du sykler med bena hans slik at han får ut litt luft. Du kan også la ham ligge på magen når han er våken, det kan hjelpe. Det kan også være at han er litt glupsk, i så fall vil han nok vokse det av seg, men en sjekk kan være greit. 

Flott at dere har fått god hjelp til ammingen, da er det ikke teknikken det skorter på ihvertfall. 

Det finnes noen dråper som han kan få, som Semper har som kan hjelpe ham. De er basert på probiotika og det kan hjelpe fordøyelsen hans. Du får dem blant annet på Boots apotekene, men også helsekostbutikker skal ha disse. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: baby 7 uker
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}