Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

13. november 08:59
Redd for å prøve: Hei. Jeg gjennomgikk en MA i juni. Det var noe av det verste jeg har vært igjennom, fordi ingen leger eller sykehus trodde på meg når jeg fortalte at noe var galt. Jeg var, eller trodde jeg var, 13 uker på vei og var på vei hjem fra jobb da jeg plutselig oppdaget at jeg hadde en liten blødning. Ingen stor, ikke fossende, men umiddelbart kjente jeg i hele kroppen at noe ikke var som det skulle. Etter å ha forsøkt å få komme inn til sykehus uten hell, endte jeg opp med å måtte bestille meg time på volvat for å få bekrefta min verste frykt- det var ikke noe liv. Jeg kom senere inn på sykehus, og hadde en veldig traumatisk opplevelse med mye fram og tilbake om jeg kunne få operere ut resten eller ikke, noe som resulterte i en veldig ubehagelig og smertefull GU time, med en gynekolog jeg håper aldri rører en kvinne igjen. Jeg følte meg rett og slett trampet på og ble ikke tatt hensyn til i det hele tatt noe som bare forverret prosessen.
Jeg er nå livredd for å prøve igjen. Frykten for å gå igjennom den samme smerten både fysisk og psykisk gjør at tanken på å skulle bli gravid skremmer livet av meg. Hva kan man gjøre i sånne situasjoner for å få troen tilbake på både helsevesenet og kroppen min? Hilsen fortvilet ung kvinne
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det var ingen god opplevelse, ingen tvil om det. Det er trist å høre. Du skal ikke behøve å oppleve slike ting. Jeg foreslår at du tar kontakt med jordmor ved den helsestasjonen som du sogner til, om du eventuelt rakk å komme til en før du aborterte, så går du til henne igjen. Da kan dere få pratet skikkelig om det som skjedde. Jeg tenker at du trenger en skikkelig prat med jordmor. Det finnes også egne team ved hvert sykehus som kan hjelpe deg. Det er jordmødre som er spesialutdannet til å ta seg av gravide med fødselsangst eller de som har hatt en dårlig opplevelse, som deg. Prøv jordmor der du bor først. Får du ikke skikkelig hjelp der ber du legen din om å henvise deg til det teamet som er ved din kvinneklinikk. Om dette ikke fører frem, så ta kontakt med meg igjen, så skal jeg se hva jeg kan gjøre for å hjelpe deg. 

Du har imidlertid også mulighet for å be om en annen lege enn den du hadde når du kom inn, hvis du skal føde ved samme sted som du var på nå sist. 

Følg litt med på sidene her, jeg skal ha en gratis telefonkonsultasjon, prøver å sjekke ut nye muligheter, antagelig blir det neste uke, da kan jeg prate med deg også på videosamtale. Den blir ikke oppbevart etterpå. 

Flott at du vil gjøre noe med dette, det er stusselig når man får slike dårlige opplevelser og det skal ikke være slik. Du kan også sende klage på denne legen til sykehuset, da vil det bli tatt opp med rette vedkommende uten at du er innblandet i det. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}