Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

12. november 21:01
andregangs: hei:) jeg er 7+3 idag. har hele dagen hatt litt vondt på høyre side av skjeden/litt ut mot låret kanskje, føles litt som stikkende smerter/at jeg er hoven. er det normalt? har også vondt i korsryggen/sidene om morgenen akkurat som jeg er støl over å ligge i sengen. synes det er ganske tilig? siste spørsmål, om det er lenge siden (feks en hel natt)siden jeg har tisset kan det svi litt, men går rask over(5-10 min) er det noe mange har?på forhånd takk for svar:)
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det kan være det gule legemet som tikker og går på den siden av livmoren der egget som ble befruktet løsnet. Det kan oppleves som litt bankende smerte og være ganske ømt. Det kan også være at du har hovnet opp allerede, det gjør alle umiddelbart når de blir gravide, og at det er trangere i underlivet ditt slik at noen nerver kommer litt i klem. Graviditetshormonene påvirker deg også raskt slik at sener og muskler blir litt slappere og det kan gjøre at du er stivere og stølere enn ellers. Kanskje ha med en ekstra dyne i sengen som du kan dandere litt rundt deg slik at du ligger litt mykere?

Slimhinnene dine er skjørere nå når du er gravid, så om du har max trykk når du tisser kan det faktisk svi litt etterpå. Alle gravide skal nå få sjekket urinen sin på første kontroll, at den sendes inn til dyrkning, så du kan jo bestille time hos jordmoren din nå og få tatt alle testene nå, bare for å være på den sikre siden. Jeg vil tro at dette er normalt, jeg tror ikke egentlig at du har en urinveisinfeksjon, men bare for å være sikker. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}