Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

12. november 20:25
Maja: Hei! Har blitt henvist til vekstkontroll siden SF-målet mitt har stagnert. Er gravid i uke 38+6. Skal inn i løpet av neste uke. Hodet står dypt i bekkenet og er festet i følge jordmor. Kan det være årsaken til stagnert SF-mål? Hvis veksten er avtatt, blir jeg da evt. igangsatt?
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

At hodet ligger langt ned kan godt være årsaken på en måte, samtidig skal du egentlig da sendes til ultralydsjekk hos spesialist eller på sykehuset for å se at babyen legger på seg. Det kommer også an på hvor lenge det har vært slik. Hvis det har vært på flere kontroller eller mer enn en måned syns jeg at du skal be om å komme inn denne uka. En uke til er for lenge da. Det er vanlig å igangsette nå når du er til termin. Så hvis ikke lege/jordmor har tenkt å se deg denne uka syns jeg kanskje du skal ringe og be om en time i dag eller i morgen og høre om ikke du skal henvises videre. 

Viktig at du også er obs på babyens bevegelser, blir det mye mer eller mye mindre en dag skal du ringe til føden direkte og snakke med dem og komme inn til en sjekk, om de tenker at det er riktig. Men da har de snakket med deg først og vet hvordan det er med deg. 

Dette er det et litt vanskelig spørsmål å svare på på nett, så om du er usikker og du ikke får kontroll hos lege/jordmor en av de første dagene syns jeg at du skal ringe rett til føden og snakke med en jordmor der. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}