Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

7. november 09:53
Anette: Hei!

Takk for fin side.

Jeg er gravid i uke 36, og har hatt fint svangerskap. Men det er en ting som jeg har vært plaget mye med, og det er sterke kynnere, som er vanskelig å skille fra rier noen ganger synes jeg. Hadde ikke dette i mitt første svangerskap.
Leser at kynnere ofte kommer når man går, men jeg har det konstant hele tiden når jeg sitter å slapper av på kveldene. Dette er uavhengig om jeg har hatt en rolig eller travel dag.
I uke 32 ringte jeg føden, fordi det kjentes ut som rier. Ble godt tatt imot, og det ble gjort grundige undersøkelser over natten. De registrerte kraftige tak, men livmorhalsen holdt seg konstant på 3 cm. Ble da sendt hjem igjen.
Jeg fødte til termin forrige gang. Tror du jeg vil føde tidligere denne gangen? Eller har ikke kynnere den effekten. Registrerte på CTG at baby fikk veldig høy puls (180) hver gang jeg hadde en kynner. Da må det jo være veldig stressende for han? Jeg blir veldig sliten av dette, og sover nesten ikke. Musklene i hele kroppen føles stive og anspente i tillegg. Virker som det tar mye energi. Livmoren er konstant hard på kvelden, og jeg auer meg når jeg sitter å slapper av. Er det noe som kan hjelpe mot dette? Håper jeg klarer å skille mellom disse kynnerne og rier, slik at jeg kommer meg tidsnok til sykehuset. Takk på forhånd.
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Her svarene på dagens nettprat på facebook. 

Ha en riktig fin dag videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: kynnererier
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}