Ekspertsvar

11. august 05:44
FOR mye kynnere? : Hei. Jeg er 30+3 og har egentlig hele veien hatt mye kynnere, men synes det har blitt mer i det siste. Var til vanlig svangerskapskontroll rett før ferien, og nevnte det for jordmor da. Hun kommenterte også at jeg hadde det hver gang hun skulle måle/lytte til hjerte etc. Vi ble enige om at jeg skulle se det litt ann. Har i mellomtiden hatt ferie i 4 uker, og var til ny kontroll rett før jeg begynte i jobb igjen (begynte å jobbe for èn uke siden). Jeg sa også da at jeg har hatt mye kynnere (på tross av ferie) har jo vært vanskelig for meg å kjenne på hvordan det er i jobb iom at jeg har hatt ferie hele perioden imellom kontorller. Det er nå veldig rolig på jobben min, pga sommer. Men, jeg merker at jeg får veldig mye kynnere alikevel. Det er jo ikke direkte vondt, men det er skikkelig ubehagelig, og det er så ofte. Det gir seg heller ikke når jeg kommer hjem egentlig, er også ubehagelig f.eks. å sitte på sofaen for eksempel fordi magen er så hard. Snakket nå med en venninne som har samme termindato som meg. Hun hadde nevnt mye kynnere for legen der hun går til, som umiddelbart ville sykemelde henne 100% (hun ba om å få prøve 50% først) Synes det er litt skummelt at hun fikk så tydelig beskjed, mens jeg nå har begynt i jobb igjen, og har så mye kynnere. Synes det er lenge til jeg skal til jordmor igjen. (1. September) Jobben min er ganske fysisk, og jeg står/går mye. Jobber med barn, men har også kontortid deler av dagen. Ettersom skolen nå starter opp vil det bli mer hektisk, og lengre dager.

Målte kynnerne i går – for å få litt oversikt. De kommer ca hvert 5-7 min. Har lest at det ikke er så bra hvis de er regelmessige, det er de egentlig ikke. Målte ulike perioder. På 1 time og 40 min hadde jeg 21 kynnere. Mens, senere på dagen målte jeg i 2 t og 5 min og da hadde jeg 17 kynnere. Så derfor ca hvert 5. – 7. min.

Var som sagt hos jordmor for èn uke siden, så vil heller ikke tro jeg har urinveisinfeksjon – som jeg også har hørt kan stimulere til Kynnere. Men, jeg har et aktivt barn inni magen. Har hørt at det kan påvirke.

Er så usikker på hva jeg skal gjøre. Hva anbefaler du?

Tusen takk for flott side!!

Mvh
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Her finner du svarene fra dagens nettprat på Facebook

Ha en riktig god helg!
​Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}