Ekspertsvar

24. july 07:38
Kommende tobarnsmor : Jeg er nå 17 uker på vei og har til nå hatt mye mens lignende smerter. Hva kommer dette av? Til tider kan det være plagsomt vondt. Lignende smerter kommer også rett etter samleie.

Jeg sliter også mye med svimmelhet. Blir uvel, kvalm og svimmel så jeg bare må legge meg ned. Har du noen tips? Neste kontroll er ikke før i september
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Jeg syns du skulle få en kontroll tidligere nå siden du er såpass plaget. Det er kynnerne dine som du kjenner nå og det er helt normalt. Du kan ta tilskudd av magnesium for å se om det kan hjelpe, ofte er muskulaturen litt overaktiv om man er lav på magnesium og da hjelper det. Overskuddet går ut i avføringen og gjør den mykere, så om du har treg mage er det en liten bonus:)

Antagelig har du lavt blodtrykk, så prøv å drikke mer. Lavt jern kan også gjøre deg svimmel, men mer i hodepine retning ofte, så når du får sjekket deg nå snart hos jordmor eller lege, så få sjekket jern, B-12, magnesium, jod og viktige mineraler/vitaminer nå når du er gravid, om du ikke har sjekket det allerede da. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: kynnere
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}