Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

24. july 07:35
5 uker til termin: Jeg må tisse hele tiden... bare jeg bøyer meg,går opp en trapp, nyser, eller babyen rører på seg.... håpløst. Føler det lekker litt hele tiden..men er ikke fostervann, for jeg må ordentlig tisse... så plagsomt!
Det minner meg også på at man skal gjøre slike knipeøvelser.. :/ har jo ikke jeg gjort.. nå føler jeg at jeg er helt slapp der nede :O er det for sent å begynne nå?

En annen ting.. jeg har nesten ikke avføring om dagen, skjønner alt går litt tregere..men har helt noia for fødselen når jeg ikke får tømt meg først.. ubehagelig å få klyx eller hva det heter når mannen er i samme rom og... uffffff :( gruer meg mest til det! skikkelig ubehagelig....
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er aldri for sent å begynne med knipeøvelser, så det er bare å sette igang:)

Du får som oftest ikke klyx lenger til fødselen, fordi de fleste har tømt seg gansk bra før de kommer på sykehuset. Livmorens muskulatur er den samme som i tarmene og når aktiviteten i livmoren øker, så øker også tarmbevegelsene. Ganske mange har diare i løpet av det siste døgnet før de føder. Du få også sitte på do alene om du skulle trenge det på føden, ikke noe problem. Er det situasjoner der du ikke ønsker mannen din tilstede, så går det an å be ham om å gå ut en liten tur. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}