Ekspertsvar

3. july 19:01
36 uker på vei: Hei:) Ville bare takke for en fantastisk tjeneste som har vært til hjelp under hele svangerskapet! Men har fortsatt noen spørsmål..
* Jeg vet at babyen er i seteleie, men alikevel kjennes hikking langt nede i bekkenet. Hvordan har det seg, trodde jeg da ville kjenne det høyere i magen?
* Er utrolig trøtt og tung i hodet om dagen, er det vanlig nå mot slutten? Føles nesten som jeg plutselig har blitt veldig allergisk selv om jeg ikke har vært plaget med dette før.
* Lurer også på om det er vanlig å føle seg litt "støl" i magen og i lyske området nå? Vært litt ubehagelig en ukes tid.
* Setet er ikke festet, så baby ligger litt på skrå. Hva skjer om vannet går nå?? Er veldig redd da det skjedde med min mor da jeg ble født. Hastesnitt og mye drama..

Fint blodtrykk/urin.
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Så hyggelig at du liker siden vår:) 

Jeg vil tro at du kjenner hikkingen såpass gode nede i bekkenet fordi de ofte ligger med bena klemt langsmed kroppen og da hikker hele det lille nurket, selv om den ligger litt på skjeve, så vil jeg tro at det at bena ligger mer langsmed kroppen gjør at du kjenner hikkingen nede i bekket. Hvis vannet går ringer du føden med en gang og snakker med jordmor der. Det er ikke like dramatisk lenger at vannet går selvom hodet eller setet ikke er festet. 

Jeg tenker at du burde få en sjekk en av de nærmeste dagene hos jordmoren eller fastlegen din i forhold til at du føler deg såpass trøtt og allergiskaktig, det kan være at du er mer hoven i kroppen og/eller slimhinnene enn tidligere, så det tenker jeg at det kan være greit å få en prat om. Opplever du det selv at du er mer hoven?

Det er vanlig å føle seg støl i magen og lysken, antagelig er dette fordi du nå har sterke kynnere, har du mer kynnere nå?

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}