Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

15. june 09:29
theresejohansen: Hei, har prøvd lenge med å bli gravid. Har endelig fått tilbake naturlige sykluser. Har til nå hatt to sykluser med el, men med kort lutealfase. Syklusene har vært på 26 dager og fra EL til mens har det gått bare 8 dager. Hva kan dette skyldes, og er det noe man kan gjøre med det?
Er nå på syklusdag 30, men ingen menstruasjon. Usikker på om jeg har hatt EL denne gangen så vet ikke om mensen kommer.
Frøyaklinikken Anette og Helen svarer:

Hei,

Ja, lutealfase på 8 dager er for kort. Vi ønsker at den er på 12-14 dager. Det er mange grunner/årsaker til kort lutealfase. Det gulelegemet som dannes rett etter eggløsningen, produserer dermed for lite progesteron. Slik vi jobber med å bedre den, stimulerer vi eggstokkene og livmor, slik at det er god blodgjennomstrømining i organene, i tillegg gir vi vitaminer/mineraler som støtter opp under dette. Feks bør det gule legemet inneholde godt med beta caroten for å ha normal funksjon, så tilskudd av det eller spise godt med mat som inneholder betacaroten kan være til hjelp. Vi gir også urter som har en progesteron lignende virkning, som feks Wild Yam. Da er det viktig at den taes fra eggløsning til menstruasjon. Tilskudd av selen kan også være bra, eller spis 2 stykk paranøtter om dagen, for den nøtten har et høyt innhold av selen.

Vi håper at menstruasjonssyklusen din blir bedre og at du finner god hjelp.

Sommerhilsen fra Anette og Helen

Vi jobber på Frøyaklinikken, som er en naturlig fertilitets, svangerskap pg mor&baby klinikk. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram :-)

 

 

Svaret er sponset av Frøyaklinikken
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}