Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

15. june 06:48
Linn : Hei!
Jeg har noen spørsmål angående min graviditet. Jeg er 38 år gammel og har to barn fra før, henholdsvis 11 og 4 år. Jeg er nå gravid i uke 11+6. Jeg hadde en spontanabort i januar i år i uke 10+5 hvor legene anslo at fosteret hadde dødd allerede i uke 7.
Denne gangen har jeg vært mye kvalm og veldig trøtt, spesielt om kveldene, og i går hadde jeg mensmurringer nederst i magen hele dagen og noe murringer nederst i ryggen slik jeg pleier ved menstruasjon. Dette bekymrer meg, da det var mer eller mindre konstant hele dagen. Jeg har også følelsen av å være varmere enn vanlig. Jeg lurer på om menssymptomene er bekymringsverdige og tegn på ny spontanabort. Jeg har ingen misfarging i utflod. Ligamentsmerter i lysken når jeg reiser meg opp har jeg også, men de varer i et sekund og jeg bekymrer meg mindre over disse. Bør jeg kontakte lege pga av disse murringene? I går var redselen for at ikke alt skulle være bra veldig stor da det var sørgelig å miste sist. Har ikke første svangerskapskontroll før om en uke.

Jeg må også spørre om dette med størrelsen på magen. Jeg er en liten dame på 1,53 cm og veier 54 kg. Selv om jeg kun er i uke 11+6 er det veldig vanskelig for meg å skule magen. Er dette unormalt (har lest at før uke 12 har ikke livmoren kommet opp av bekkenet enda) men selv når jeg går inn for å holde magen inn så mye jeg orker har jeg en hard liten kul nederst på magen og har gått opp lite i vekt disse første tre månedene. Har tidligere vært operert for tarmslyng og har nok en noe lang og kronglete tarm, som antakelig fyller opp, men likevel...og kulen blir mer og mer synlig og stor for hver uke som går. Hva tenker dere om dette?

Jeg ser frem til svar fra dere.
Med vennlig hilsen,
Linn
Frøyaklinikken Anette og Helen svarer:

Hei,

Mensmurringer er mest vanlig i begynnelsen av graviditeten, men kan også komme litt nå og da, nå i uke 11. Det er helt vanlig å bli varmere i svangerskapet. Så vi tror ikke det er noen grunn til å ta kontakt med legen din.

Det er vanlig å ha helt flat mave ennå. Ofte så er det først i uke 14/16 at den spretter mer frem. Den harde kulen helt nederst på magen er livmoren, som utvider seg mer og mer <3

Alt høres helt normalt :-)

Gode sommer hilsener fra Anette og Helen

Vo jobber på Frøyaklinikke som er en naturlig fertilitets, svangerskap og mor&baby klinikk. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram :-)

Svaret er sponset av Frøyaklinikken
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}