Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

15. june 00:11
NordlandsS : Hei! Jeg har fådd beskjed fra legen at jeggar lavt nivå av progesteron! Vi har nå fått henvisning fra sykehuset om utredning. Samboer skal ta prøver og jeg skal ta blodprøve på dag 21 og 22 etter første dag mens med en syklus på 28 dager! Men har pleid å hadd en syklus på 31 dager! Men denne mnd er jeg nå oppe i 33 dager og mensen er enda ikke kommen! Når jeg får mensen skal jeg fortsatr ta blodprøve på dag 21 og 23?
Frøyaklinikken Anette og Helen svarer:

Hei,

Det er nok lurt å følge legens plan med når du skal ta progesteron testen. Den beste tiden å måle progesteron verdien er en uke etter eggløsning. Hos noen kan så progesteron nivået falle litt vel fort etter denne uken, og da kan det hende at legen ønsker å ta tettet blodprøver, for å se om det kan være tilfelle.

Første dag i menstruasjonen, er dag 1 :-)

Om nivået er lavt, er det mye man kan gjøre for å øke nivået. Dette jobber vi mye med her på Frøyaklinikken. Av vitaminer og mineraler, kan tilskudd av B6, zinc, selen og beta caroten være bra. Skolemedisinsk kan de gi kunstig progesteron støtte, ved lavt nivå. Der synes vi progesteron i stikkpille form er best.

Gode sommer hilsener fra Anette og Helen

Vi jobber på Frøyaklinikken som er en naturlig fertilitets, svangerskaps og mor&baby klinikk. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram :-)

 

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}