Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

14. june 10:38
Februargull17: Hei!

Har en gutt på 4,5 mnd som ammer ofte på natten. Han blir lagt rundt 18-19 på kvelden, da får han som regel pupp på senga før vi legger han. Da sover han 2-3 timer så våkner han igjen og ammes. Sånn fortsetter det hver 2 time på natt. På dagen ammes han hver 2.-3. time. På morgenen derimot går det gjerne 3-4 timer før han vil ha mat. Siden han har fått så mange måltider på natt.
Er ikke sikkert han er sulten hver gang han våkner på natt tenker jeg, men han sovner alltid (bank i bordet) igjen etter amming på natt, og istedet for å bysse/trøste gjør jeg det. Er han bare våken, skravler han en stund og da vi ikke gir noe respons sovner han igjen. Gråter ikke direkte heller, men sutrer, og velger da og amme istedet for å la det gå så langt at han gråter og ikke sovner igjen.

Noen tips hvordan han kan sove lenger mellom hver gang, er vel tidlig å kutte ned på nattmåltidene?


Ammeveileder Kari svarer:

Hei

Grunnen til at han det tar litt tid før han spiser på morgenen er jo at han har fått så mye mat på natten at han er mett. Det er nok det at han har vent seg til at her hos oss er det mat hver gang jeg sover lysere på natten. Det hadde nok holdt med 1 mating mellom 24 og 06, og det er jo som du sier ikke alltid at han er sluten når han våkner. 

Noen ganger hjelper det at far og sønn sover sammen. Far har jo ikke pupp, så da forstår han at her er det ikke noe mat og sovner igjen. Han kan komme inn til deg med han hvis han er våken i 3-4 tiden og få ett nattmåltid da.

Hvis du ikke har lyst til å prøve det er det jo en fase, og så blir han litt større, begynner med fast føde når han er 6 måneder og da han blir større blir det jo oftere enklere å ha en døgnrytme.

Noen barn har en periode på 2-3 dager med ammestreik når de er 8 måneder. Ikke alltid vi vet hvorfor. Noen får tenner, men ofte ikke noe god forklaring. Da pumper du og venter på at streiken går over - og da er det som han har savnet puppen og elsker amming igjen.

Lykke til og håper det roer seg.

Hilsen Kari på Ammekontoret

Les mer om: nattamming
Svaret er sponset av Ammekontoret
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}