Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

11. june 21:31
Bekymringsfull : Hei. Jeg er gravid for andre gang. Er snart i uke 11.
Jeg har til tider seig, slimete utflod som ved eggløsning. Er dette normalt?
Jeg har også en del murringer i magen iløpet av dagen. Det kommer ofte hvis jeg har gjort en del eller gått en lengre tur. Føles ut som mensmurringer. Innimellom når jeg reiser meg opp får jeg også sterke smerter på ene eller begge sider av magen, helt nederst. Det gir seg ila få sekunder, men gjør veldig vondt når det kommer.
Kan ikke huske dette fra førstemann. Er det dette som er ligamentsmerter eller kommer ikke det så tidlig?
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er ganske vanlig at man kan ha en del murringer, særlig frem til uke 12-13 der livmoren kommer opp fra bekkenet og da blir det bedre plass og ikke så mye murringer. Det er også normalt at det kommer og går litt med både mengde og tykkelse på utfloden. 

At du får slike stikkende smerter kan være ligamentene som holder livmoren på plass, når du endrer stilling kan de få strekk på seg og det kan stikke ganske kraftig. Dette kan komme og gå litt gjennom graviditeten. 

Det kan hende at du skulle ta tilskudd av magnesium for å se om det kan hjelpe på stikningene. Det kan kogså hende at du begynner å få kynnere nå, de kjennes oftere tidligere når man har bært gravid tidligere. Her kan også magnesium hjelpe. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: stikninger
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}