Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

11. june 21:10
Mathilde: Hei og tusen takk for svar både i forkant og etterkant av keisersnittet mitt. Jeg har etter å ha fått blodoverføring nå 8,7 I HB (var nede på 7,4, og har til vanlig mellom 13-14. Som gravid ca 9,9).. tar jerntilskudd 100 mg ( nå 1 gang per dag da jeg fikk løs mage av å ta de morgen + kveld) Er veldig trøtt, svimmel og noe tungpustet, men prøver å ta ddt med ro og å spise og drikke godt. Lurer veldig på hvor raskt blodprosenten min vil stige med med inntak av jerntabletter?

Lurer også på om det er dumt å ha bandasje på såret lenger enn 10 dager? Synes det er mest behagelig å ha noe over det. Nå som det er gått ca 9 dager, kan jeg da klappe såret tørt med vanlig håndkle, eller er det helst lufttørking som gjelder?

Renselse har vært veldig sparsom nå de siste 6 dagene ca, er det ca rundt dag 12 man kan forvente økt blødning igjen da skorpen der morkaka satt løsner?

På forhånd tusen takk for hjelpen. Ha en kjempefin dag!Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Godt å høre at du har det litt bedre. Tungpusten er pga lavt jern, så jeg vet ikke om de har tenkt å måle deg noe mer? . Det tar desverre litt tid før den stiger skikkelig, men om du tar C-vitaminer i tillegg vil det øke opptaket av jern. Du kan også prøve med tilskudd av Fluradix, det er planteekstrakter og naturlig jern som vil kunne gi deg litt mer overskudd. 

Bare ha bandasjen på så lenge du ønsker, men den trenger ikke lenger å være vanntett, den kan være litt løs slik at det kommer luft til såret. Helt ok også å "dytte" såret tørt med håndkle. Det er lukket der nå om alt har gått slik det skal. 

Det stemmer i forhold til renselsen:)

Bare hyggelig å kunne hjelpe!

Ha en kjempefin dag du også og riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}