Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

9. june 09:35
1 uke gammel baby: Jeg har en 1 uke gammel godgutt som er blid og fornøyd. Spiser alt fra hver 1,5 -3 time, tisser og bæsjer bra. Jeg har så veldig lyst på litt brus (1 glass eller 2) nå i helga, ikke drukket det etter fødselen. Reagerer de fleste babyer på kullsyren når den kommer over i melka, eller gjelder det kun et fåtall?

Jeg tok keisersnitt og har vanntett bandasje, men den har likevel blitt våt og måttet bli skiftet hver gang etter dusjing... da har jeg lufttørket magen før de har klappet litt tørt med kompresser, deretter påført ny bandasje. Er det at bandasjen blir våt veldig negativt for såret nå 1 uke etter snittet? Jordmødrene sa såret ser fint ut (senest onsdag, før vi dro hjem)
Er litt ubekvem med sår og blod, så orker ikke se på det selv.

Takknemmelig for svar :)
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Så hyggelig at alt er bra med både nurket og deg:)

Det er bare å prøve seg frem og se hva babyen reagerer på. Det viser seg ganske fort. 

Høres ut som at du gjør det helt riktige med såret og bandasjen. Hvis såret nå begynner å bli tørt behøver du ikke å ha en så tett bandasje lenger. Kanskje samboeren din kan se på såret? Hvis det ikke kommer noe på bandasjen i form av blod eller væske, så trenger du den ikke lenger. Da kan du eventuelt sette på et løsere plaster. Skal du ta stingene, eller har du innvendige sting? Du kan sikkert få en kontroll av dem nå til uka som kommer enten hos jordmoren eller fastlegen din om du er usikker. Med mindre du har avtalt noe annet med sykehuset. 

Riktig god helg!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: baby 1 uke
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}