Ekspertsvar

6. january 06:50
Mat prematur: Hei! Jeg har en gutt som er 3 1/2 mnd, ble født tre mnd for tidlig. Vanligvis våkner han annenhver time hele natten for å få mat, men i natt våknet han bare en gang. Er det til bekymring eller betyr det bare at han nå kanskje kan sove lenger på natten uten å måtte få mat hele tiden? Og så lurer jeg på dette med å introdusere fast føde. Man kan begynne såvidt ved fire mnd, men når skal jeg begynne siden han er prematur? Kan jeg starte denne mnd når han blir fire mnd, eller må jeg vente til han egentlig skulle blitt fire mnd? Synes dette er så forvirrende. Takk for svar :)
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Dette er ikke min sterke side. Han vil jo være mer prematur også i tarmsystemet, så uansett om du ammer eller gir ham mme vil jeg nok tro at han skal ha det lenger enn om han hadde vært født til termin. Jeg googlet litt nå og fant link til prematurforeningen.no der du kan stille spørsmål til eksperter der: http://www.prematurforeningen.no/ekspertpanelet

Der vil du få gode svar:)

Når det gjelder natten, så vil jeg tro at det er greit at han nå sover igjennom, siden det er han selv som bestemmer dette. Så lenge han legger på seg som han skal og er fornøyd og våken, så er det greit. Det kan nok godt hende at han nå vil ha mer mat om dagen, eventuelt at noen av de måtidene øker i mengde, siden han nå holder lenger om natten. Jeg skjønner at dette er forvirrende, men du kan nok la ham bestemme mer selv nå. Kjenn etter selv også, på at du kan stole på deg selv og ham nå, du kan nok senke skuldrene i større grad. 

Riktig god helg!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}