Neste ekspertsvar

Spør som graviditet, fødsel og barselblues

IMG_2931
Dato
Mandag 29. mai
Tid
09:00 - 10:00

Innsendte spørsmål

Kris: Hei! Jeg hadde et keisersnitt nå i januar , og lurte på når det er trygt å bli gravid igjen? Vi bruker kondom, men for noen dager siden så sprakk den. Er så redd for at kroppen ikke har leget seg
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det går eventuelt helt fint å bli gravid igjen nå. Men du bør fylle opp alle lagrene med vitaminer og mineraler i kroppen din, så ta kosttilskudd nå, og særlig med folat, det er viktig. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Uke 34: Hei
Etter en lang helg med mye bevegelse fra baby, små kvalme, hodepine og på en måte vondt på øynene + lite søvn så lurer jeg på om dette kunne være svangerskapsforgiftning?
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Du bør gå og få sjekket deg hos jordmor eller lege i morgen, det er nok det beste. Ring og få en akutt time imorgen.  

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Hm: Hei
Er gravid i uke 33 og når jeg går på do og tisser så kjennes det ut som rumpen vrenger seg og at alt kommer ut. Hva skyldes det? Ingen hemorider
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det kan være innvendige hemoroider kanskje? Eller så er det rett og slett at du er hoven. 

Eller hvis det er urinrøret som vrenger seg, så kan det være en urinveisinfeksjon som du kan ha. I så fall bør du få sjekket urinen din i morgen og se om det kan være en infeksjon. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Uke 34+5: Hei. Er i uke 34 nå og har nye nedpress og kynnere når jeg er i aktivitet. Noen ganger er det nok å gå ned trappen hjemme for at det starter. Er det tegn på at fødsel kan starte tidlig? Verdt å nevne at første barn kom 17 dager for tidlig. Skal på oppfølging til lege i morgen, skal snakke med henne imorgen om dette også.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det kan høres ut som om du har mye aktivitet nå, og babyen din har godt av å være der inne i to ukers tid til, selvom det også går fint om du føder nå. Du bør ihvertfall bli 100% sykemeldt, om du ikke er det allerede. Hvis du kan ta det veldig med ro nå i noen uker, så kanskje nurket venter litt med å komme? 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Mamma2: Hei jordmor Siri,
Jeg hadde vannfødsel da jeg fødte sønnen min. Skulle da føde på fødeklinikken men ettersom babyen kom 3 uker for tidlig ble det rikshospitalet og vannfldsel der også helt til jeg ble trøtt og måtte legge meg i senga og fødte der til slutt.
Jeg ønsker å ha vannfødsel dennen gangen også. Lurer på om du kan anbefale noen sykehus som er veldig bra når det gjelder vannfødsel og tiden etter det når man er på sykehuset.
Vi bor sentralt i Oslo så det er veldig fint med et nær sykehus.

Også har jeg tenkt å ta solarium nå når jeg er 10+4 og senere også. Er dette farlig for fosteret? Kan dette gi meg flekker i ansiktet og kroppen? Mener da disse flekkene noen gravide får.

Hilsen mamma2
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Sjekk med ABC på Ullevål, der har de god oppfølging og fødsel i vann. Du kan gå der på svangerskapskontrollene etterhvert også. Ellers kan du sikkert også føde i vann på Rikshospitalet igjen om du vil det. 

Du kan ta solarium eller sole deg, men bruk høy faktor om du vil unngå å få flekker i ansiktet på grunn av hormonene. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Marie: Hei. Jeg er gravid i uke 24. Jeg har en gutt på snart 3 år, som jeg har litt lyst å smitte med vannkopper (det er vennepar med unger som har vannkopper for tiden). Jeg har jo ikke lyst å gjøre noe som kan skade den lille i magen på noen som helst måte. Er det noen risiko for den lille i magen ved å smitte storebror med vannkopper nå som jeg er gravid? Jeg har selv hatt vannkopper som barn. Kan jeg stole på at jeg er helt immun mot vannkopper nå? Hva anbefaler du? På forhånd tusen takk for hjelpen!
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Hvis du har hatt vannkopper skal du ikke kunne få det, men det er faktisk mulig å bli resmittet og få helvetesild. Det skjer ikke så ofte, men det er en mulighet, så jeg tenker at det kanskje ikke er en høydare akkurat nå? Du må vurdere det, men akkurat nå er kanskje ikke helt tidspunktet?

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Christina: Hei ! Jeg er gravid i uke 35+5 .
Har lenge hatt veldig kraftige kynnere ,
Lange og med mye nedpress.
For 6 dager siden gikk slimproppen og de to siste dagen har jeg hatt mye murringer i korsryggen og konstant kynnere hvis jeg står eller går . Jeg har også hatt veldig sterke smerter nede på begge sider av magen, kan minne om ligament smerter . Er det normalt å ha så sent i svangerskapet ? Har vært uvel i dag, svimmel og kvalm. Sist fødsel brukte jeg 2,5 time fra første rie til lille gutt var ute (10 dager over termin) . Har fått beskjed om at det kan skje prematurt denne gangen grunnet mye og kraftige kynnere . Er dette fødselen som kan være ikommingen? "Ligament" smertene er så sterke at jeg ikke kan gå .
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Om du ikke har ringt til føden ennå, så tenker jeg at du burde gjøre det nå når du ser meldingen min. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Ainas: Gravid med 3. Barnet. Alt vært helt flott frem til nå. Smerter i magen hele lørdagen. Kjentes som blanding av menssmerter og dårlig i magen. Når jeg skulle legge meg så var det friskt blod på papiret. Det har ikke økt på men vært litt av og på blødning, altså noe brunt for så å se litt friskt ut igjen. Jeg føler det hjelper å ta det helt med ro men det kan være noe jeg bare tror. Er 12+3. Jeg kjøpte en doppler for å sjekke hjertelyden i går og jeg finner ingenting. Er alt håp ute? Skal snakke med legen min i dag. Tror jeg burde være hjemme litt.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er umulig å høre hjertelyden med dopler så tidlig som nå. Man må bruke ultralyd for å se det mer nesten. Så det er ikke farlig at du ikke hørte hjertelyden nå. 

Det er nok lurt å få en sjekk hos legen  din og kanskje også en sykemelding, som jeg regner med at du har gjort i dag. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Forvirret: Hei
Fikk positiv eggløsning test søndag 21.mai.
Hadde samleie rundt den tiden,men hoppet av i svingen. Så kan umulig blitt gravid av det?
Saken er nå at jeg i dag mandag har lyse rosa på papiret. Kan det være mensen allerede nå? Er ikke det litt tidlig? Hadde samleie i går og da var det en stund siden,men skal jo ikke få lyse rosa blod forde. Var litt uggen lørdag faktisk. Jeg har ikke fått mensen etter fødsel enda og det er 9 måneder siden. Så kanskje derfor kroppen er rar.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Vanskelig å si dette. Men om du ikke får mensen i løpet av de nærmeste to ukene kan det sikkert være greit å ta en graviditetstest om to uker, helst på morgenurin, for da er urinen sterkest på hcg. 

Ellers er det å hoppe av ingen god prevensjonsmetode, bare så det er sagt:)

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

frustrert: Hei!
Jeg har en snart 5 uker gammel baby som ikke vil sove. Jeg får henne kanskje til å sove maks 30 min av gangen på dagen. På kvelden kan jeg få henne til å sove 2-3 timer sammenhengende men etter det blir hun son regel liggende i halvsøvne å fekte med armer og sparke med beina. Hun har mye luft i magen og de siste 5 dagene har hun skreket mye. Jeg prøver så godt jeg kan å rape henne etter amming men later ikke til å hjelpe. Har hatt en del ammeproblemer men føler egentlig det går bedre nå bortsett fra at det virker som om hun får en del luft inn på den ene siden. I tillegg fekter og tuller hun en del nå under amming med mindre hun er veldig sulten. fra 3uker til bare et par dager siden ville hun ha mat hver time. Vi fikk nylig overtalt henne til å ta smokk så da ble ikke måltidene så hyppige lengre. Det hender hun roer seg litt på natten når vi gir henne smokken,men varer maks en halv time. Jeg er veldig bekymret for hvor lite søvn hun får. Jeg prøver å gå ut på tur til faste tider hver dag så jeg for min egen del kan ha noen form for rutine i hverdagen og så jenta mi får sove ordentlig , for da sover hun iallefall i kanskje 2 timer. Men de siste 3 dagene har hun skreket og vridd på seg i vogna og.
Kan jo nevned at hun helst ikke vil ligge for seg selv heller og jeg har prøvd bæretøy. Hun vil helst bæres i hendene mine.. Er det noe jeg kan gjøre med dette, det kan jo ikke være normalt?! kan det være kolikk, eller kan det være min ammeteknikk som gjør at hun plages?
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Jeg tenker at dette handler om henne og ikke egentlig teknikken din. Det kan hende at hun har en låsning i nakken som gjør at hun ikke får lagt skikkelig til på den ene siden kanskje? Hvis du bor i Lillestrøm området, eller innen rekkevidde, så tenker jeg at kunne prøve en tur til Ute på barnasfysioterapeut.no ellers kan det nok sikkert være hjelp å få hos en osteopat, naprapat, manuell terapeut eller kiropraktor. Det er ikke så mye som skal til egentlig. Du kan også prøve å legge henne med hodet og overkroppen høyere og se om det kan hjelpe. Du kan prøve å gi henne litt nesedråper før du legger henne ned, bare for å se om det kan være hovne slimhinner i nese og ører som plager henne. 

Jeg tenker også at du kunne ha nytte av å pakke henne inn i et teppe. Prøv med vanlig teppe først, da vekker hun ikke seg selv når hun slår ut med armene i søvne. Noen barn har det jo slik at de drømmer masse og vekker seg selv av det. 

Jeg tror at å søke hjelp er veien å gå uansett og så se hva annet som eventuelt også kan hjelpe. 

Jeg håper du har litt avlastningshjelp slik at du også kan sove innimellom, ellers blir du veldig sliten av dette du også. Prøv å sove når du kan, det er en investering. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Bekymret : Hei!
Jeg er førstegangs gravid i uke 36+5. Har nettopp fått påvist seteleie etter ultralyd. Var satt opp til vendings forsøk på sykehuset, men ultralyden viste veldig lave nivåer av fostervann(fikk ikke verdiene) og navlestrengen plassert ved hals og holde. Gynekologen anmodet at det var for risikabelt å gjennomføre forsøket.
Jeg ble veldig lei meg og bekymret for at det skal skje babyen noe den siste tiden i magen. Sparketest viste en aktiv baby, urinprøve var fin og blodtrykket mitt bra. Skal på ny undersøkelse i morgen for oppfølging og planlegging av veien videre. S.F målene mine har avfllatet litt de siste ukene, men jeg trodde dette var normalt når man har kommet så langt i svangerskapet. Ultralyden viste en baby på normal størrelse.Jeg kjenner også mye forsterliv.

Jeg forsto det på legen som at det var liten mulighet for en normal vaginal fødsel, og at jeg kanskje bør forbrede meg på en tidlig forløsning med keisersnitt.

Jeg er nå redd for at nivåene med fostervannet skal synke yttligere, og morkaken skal svikte eller at det er noe galt med babyen min.

Har jeg grunn til å bekymre meg? Er så usikker på hvilke spørsmål jeg bør stille ved ny kontroll på sykehuset i morgen. Lurer jo fremdels på om det kan være mulig med en normal vaginal fødsel i min situasjon?


Jordmor Siri svarer:

Hei!

Jeg tenker at du nå får svar i morgen, men skriv ned alle spørsmålene som dukker opp nå frem til du skal på ny undersøkelse. Jeg tenker at de bør følge deg opp ganske tett nå, men antagelig vil de nok rett og slett planlegge et kerisersnitt relativt raskt. Det er ikke noe å vente på når sf-målene er avflatende og det er lite fostervann, det er ting som tyder på at nurket ditt har det bedre utenfor enn inni magen slik det er nå. Ta med deg kjæresten din på undersøkelsen i morgen slik at du har støtte og dere får stilt alle spørsmålene som dere har. 

Jeg vil tro at sjansene for en vaginalfødsel er liten, men det er jo bare å høre med dem i morgen. Dere kan eventuelt avtale en "prøvefødsel" der du begynner å føde og de følger opp babyen med kontinuerlig overvåkning slik at de kan gjøre keisersnitt dersom babyen får det dårlig under fødselen. Det kan være en ok løsning det også. Men her handler det mye om din størrelse og babyens størrelse og gynekologen vil gi deg alle svarene i morgen og du kan føle deg trygg på de avgjørelsene som blir tatt i morgen sammen med deg og din kjæreste. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Anna: Hei Siri!
jeg er gravid i min 5 uke. Jeg er konstant forferdelig oppblåst, er det noe jeg kan gjøre med det? Jeg har også veldig treg mage, og det er vondt å gå på do. Jeg spiser grove produkter, drikker biola, tar litt bløtlagte linfrø og drikker masse vann, men det hjelper ikke. Har du noen tips? Er plaget med dette i perioder til vanlig også, men frykter at når jeg nå er gravid kan det bli mye verre og mere langvarig. Det føles i alle fall slik. Jeg er fysisk funksjonshemmet, så fysisk aktivitet er ikke aktuelt for meg.
Jordmor Siri svarer:

Når avføringen blir mindre væskefyllt får man tregere mage. Pga den saktere tarmbevegelsen som gravide får vil mer væske suges opp i tarmen slik at man får en tregere mage. 

Råd mot treg mage er å drikke mer, være mer i bevegelse. Spise feks svisker, frø, blåbær, drikke blåbærsaft. Spise mer fiber, grovt brød, appelsiner frokostblandinger med grove kornsorter. Spiser du mer fiber må du også drikke mer væske, ellers kan det virke stoppende. 

Magnesium kan også være ypperlig fordi overskuddet går over i avføringen og gjør denne mykere, så jeg vil anbefale deg å prøve dette i maks doser. Det kan også virke lett søvndyssende, så ta dem gjerne om kvelden før du skal sove. 

Har du prøvd biolaprodukter? Yoghurt? Det kan også virke positivt på magen.  

Så er det også viktig å gå på do med en gang man må, ikke vent!

Sjekk også på kjerringrådforumet vårt, der kan det være andre gode råd også. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Sanna: Hei! jeg er akkurat i starten av min graviditet. Jeg føler meg litt øm/sår og rar nedentil og det er uvant for meg. I tillegg opplever jeg at jeg har en del utflod, den er tynn og blank, så ser ikke så mye til den, men jeg føler det er mere vått enn vanlig, så bruker truseinnlegg på dagtid. Siden jeg bruker det på dagtid sover jeg naken om natten.

Er dette vanlig? Burde jeg gjøre noe annerledes? Er det noe jeg bør være obs på ifm dette disse første ukene før første kontroll? Vil det hjelpe å la håret gro der nede feks? Er litt redd for at det skal bli så fuktig at jeg får sopp el.l. for det kan det vel bli i et slikt miljø?
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Dette høres normalt ut, de fleste gravide har i perioder økt utflod. Det kan hende også at du blir litt sår av å bruke truseinnlegg nå. Prøv å gå uten og skift heller truse i løpet av dagen, å gå med skjørt nå når det er varmere i været gir også en god utluftning "derforneden". I perioder kan man bli skikkelig sår også og da kan en god stellesalve faktisk være ok å smøre på for å styrke huden noe. 

Det har ikke så mye å si om du barberer deg eller ikke nå, bare gjør det som du kjenner deg mest komfortabel med. Det er slik at når du barberer deg så får du små kutt i huden, så om du skulle få noen infeksjoner etter barbering er det bare å vente med det til etter fødselen igjen. Sykehusene anbefaler ikke barbering de siste 3 ukene før termin pga dette. Ellers er det ikke så mye å gjøre fra eller til annet enn å nyte sommeren og den voksende magen etterhvert:)

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

 

Ingen symptomer: Hei! Jeg er 6 uker på vei. G-testen er sterk positiv, men jeg har så og si ingen symptomer, og har heller ikke hatt det. I forrige svangerskap som endte i MA for 11 uker siden hadde jeg masse murringer og ømme bryster - nå har jeg ingenting av det. Det jeg kjenner er at brystene er litt harde og klumpete hvis jeg kjenner etter. Har også litt kvalme som kommer og går, men mesteparten av tiden glemmer jeg at jeg er gravid og for hver dag som går når jeg våkner om morgenen blir jeg redd og lei meg fordi jeg ikkje kjenner noe nytt. Er det noe galt? Kan dette være symptomer på BO eller MA/SA? Har fått U.L i uke 8. Ikke lenge til, men i min verden går dagene seint og pinefullt. Det jeg trenger i mellomtiden er en bekreftelse på er om det er dårlig tegn å ha lite symptomer? Hilsen en som er konstant bekymret.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er ikke alltid at symptomene slår så kraftig ut, så jeg hadde ikke vært noe bekymret for det. Kvalmen treffer ikke før i uke 8 hos mange, så den kan ennå komme. Så lenge du ikke har hatt en skikkelig mensblødning tenker jeg at dette går bra, at du må ta utgangspunkt i det. Det er jo noen som ikke oppdager at de er gravide før de har kommet ganske langt på vei, her er normalområdet ganske så stort egentlig:)

Tvi, tvi og riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Fortvilet prøver : Hei jordmor Siri!
Jeg har sykluser på 33 dager. Jeg får alltid menstruasjon på dag 33. Jeg skulle hatt mensen 24.05 men den har enda ikke dukket opp. Det har kun vært littebitt ørlite rosa blod på papiret når jeg tørker meg av og til. Sånn her har det aldri vært før på meg. Jeg tok test 24.05 som var negativ.

Jeg lurer på: skal jeg oppsøke lege om jeg ikke får ordentlig mens? Jeg har jo aldri hatt det sånn her før. Kan man regne det som ordentlig mens når man så vidt kan se noe av og til på papiret?
er det normalt å få positiv test etter mange dager etter ikm?
Jeg må legge til at jeg har hatt 3 eksamner på ca 3 uker som har stresset meg MYE. Men kan dette påvirke til å ikke få noe mens? Og hvis det kan det. Kan jeg allikevel ha eggløsning denne pp????

Jordmor Siri svarer:

Hei!

Noen ganger kan det ta litt tid før testen slår ut, så jeg foreslår at du venter til det har gått en uke og så tester du deg på morgenurin. Hvis du ikke får en skikkelig mens od du prøver å bli gravid kan nok dette være årsaken. Stress kan påvirke eggløsningen, så med tre stressende eksamner kan også det være årsaken. Ikke helt enkelt å si hva som skjer her, du må nesten bare se det an en ukes til til. 

Kanskje du skal begynne med folat?

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Hva : Hei
Jeg og samboer hopper av i svingen. Han sier det kommer noe ut av penis når vi har samleie. Hva kan det være? Sperm eller forsatsen?
Bruker ikke prevensjon heller.
Jeg merker det kommer forsat når vi har oralsex.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det kan alltids komme ut noen sædceller når man hopper av i svingen, så hvis det er viktig for deg å ikke bli gravid nå er det lurt å bruke prevensjon. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Mimmiarlette: (Sender spørsmål igjen, det ser ut som ikke ble hele teksten)
Hei hei kjære Siri!
Jeg har så mye jeg lurer på...og trenger virkelig din hjelp.
På fredagskveld var jeg på tur og besøkte noen kuer... Jeg kom alt for nærme den kabel som holder de inni i sin området. Så fikk jeg strøm rett i magen! Jeg er i uke 20+5 og har fremliggende morkake. Så jeg har enda ikke følt min lille frøken. Brukte en doppler for å høre hennes hjerte med enn gang jeg kom hjem...Og der var hu. Men er nervøs forsatt på hva kunne ha skjedd med henne.
Den andre ting er at lege sa at jeg har bekkenløsning. Har hatt nå i flere uker veldig mye smerte i korsryggen og lysken. Klarer ikke å sitte eller være i samme stilling mer enn noen minutter. Bare å stå å lage middag er kjempe vondt :( Har ikke råd til å betale fysioterapeut. Så jeg ender at jeg bare må legge meg mest parten av dagen. Vet ikke om det er pga alt det at jeg har veldig mye vondt i livmoren og underlivet. Intens stikk plager meg akkurat i det området...Er det noe som er normalt?
Også lurte jeg også på en ting til...det kan hende at jeg må reise pga midlertiden oppholdstillatelse jeg har går ut i 6 Juli (og har da 4 ukers tid til å forlate Norge) Da kan hende jeg blir "kasta ut" av landet til hjemmelandet mitt som er Chile. Den reise tar minst 33 timer. Med alt de vente timene i forselige flyplasser Plus den lange strekk over havet som tar 13 timer. Er jeg i stand til å ta en så langt reise? Med tanken at da er jeg rundt 30 uker gravid hvis ikke mer...
sånn...uff det var mange spørsmål! Takker såååååå mye på forhånd. (Har skriv til deg før en gang og fortalte at jeg ikke var så god til å skrive norsk, men du skjønte alt uansett :) Så håper det går like bra denne gangen!)
Ha en god uke! Klem.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er noen ganger slik at hvis man skriver forlenge, så blir man kastet av, så da kan det være lurt å lagre spørsmålet i et worddokument først og så bare hive det når du har lagt det inn. 

Det har helt sikkert gått helt fint med å komme borti strømgjerdet, så det trenger du ikke å bekymre deg for. Men man skvetter jo veldig da:)!

Du bør få henvisning fra legen din til fysioterapeut, da betaler du bare egenandel frem til du har fyltt opp kortet på 1990 kroner. Dvs at du betaler ca 130 ganger når du er der frem til du når fritaket. Når du har så vondt som nå trenger du jo noe behandling.

Jeg ville også vurdert om det er mulig å få oppholdstillatelsen forlenget til du har født. Jeg tror det kan være vanskelig å bli sendt med fly såpass sent i svangerskapet når det er snakk om 13 timer i lufta. Det kan godt hende at flyselskapene ikke tar deg med nå, så det kan du jo sjekke allerede nå med aktuelle flyselskaper.  Kanskje legen din, har du en her i Norge, kan skrive en bekreftelse på at du ikke kan reise før du har blitt fin igjen i bekkenet etter fødselen? Det bør jo tas hensyn til at du ikke greier å bevege deg noe særlig og også faren for fødsel. Send meg en mail om du ikke har egen lege. 

Tror jeg skjønte alt du mente her, du er flink til å skrive norsk:)!

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Press/trykk: Hei. Er snart 16 uker på vei, og føler ganske ofte at livmoren "sprenger " eller er i veien. Når jeg må tisse kjenner jeg press fra livmoren samtidig (altså vanskelig å forklare, men kjennes ut som en trykkende følelse i magen og nedover ). Har til tider milde smerter som stråler i høyre siden av ryggen. Er jo redd for for tidlig fødsel osv, da jeg ikke kan huske jeg hadde det slik med første. Denne trykkende følelsen i livmoren er litt ekkel.
Jordmor Siri svarer:

Hei!
Livmoren din ligger rett bak urinblæren, så det kan nok være forklaringen på at du kjenner det såpass. Det er også slik at livmoren og urinblæren din har samme type muskulatur, så når det er bevegelse i den ene, feks at du tømmer urinblæren, så vil du kunne kjenne dette også i livmoren. 

Det kan nok hende at du skulle tatt en tur til fastlegen eller jordmoren din nå og få tatt en urinprøve i morgen, bare for å utelukke at du kan ha en urinveisinfeksjon. Det kan kjennes annerledes ut når man er gravid enn ellers. Prøv å drikke rikelig nå og ta gjerne tilskudd av C-vitaminer 1 gram 4 ganger om dagen til du får vært og sjekket deg. Det gjør miljøet surt for bakteriene slik at de får det litt dårligere:)

Har du forresten drukket nok nå i varmen? Hvis ikke kan det også gi en sårhet i urinveiene som kan minne om uvi. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Maling : Samboer har malt rommet og gang i helgen. Han har luftet,men tok et nytt strøk på lister og dør på soverommet i dag og jeg merker det lukter litt på soverommet. Er det farlig å sove der da? Har en baby på 9 måneder som sover på soverommet med oss og en gutt på 3 år som av og til kommer inn om natten. Kan dette være skadelig å sove på det rommet nå? Har vindu åpen. Hvis jeg er gravid,kan det være farlig for fosteret hvis jeg puster inn lukta da?
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det får fint å sover der med vinduet åpent. Dunstingen skal gi seg etter det første døgnet, men man kan jo lufte videre om natta, som du allerede gjør. 

Selvom du skulle være gravid nå så går det helt fint.

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Boblebad: Hei
Vet ikke om jeg er gravid,men er det farlig å bade i boblebad tidlig i svangerskapet? Det kommer bobler og magen rister jo.
Jordmor Siri svarer:

Hei!

Det er ikke farlig for babyen din om du tar boblebad, men du kan besvime lettere når du er gravid på grunn av blodtrykksfall. Så løsningen er rett og slett å ikke bade alene:) Da kan den som du bader sammen med fiske deg opp dersom du skulle besvime. 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

12
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}