Ekspertsvar

17. november 02:14
Lena: Hei!

Jeg er gravid i uke 31. Har den siste tiden vært plaget med veldig hovne føtter. I kveld greier jeg så vidt å røre på tærne mine. Har også hatt veldig mye halsbrann den siste uken. Det kan være ekstremt til tider. Kan få korte kynnere opptil flere ganger om dagen også. Tisser opptil flere ganger i timen. Var hos jordmor for et par uker siden hvor jeg hadde litt grums i urinen, men ellers så alt bra ut. Skal til jordmor igjen i førsten på desember. Er dette noe jeg bør bekymre meg over? Leser jo at mange av disse plagene er normalt i et svangerskap. Bjør jeg ta kontakt med jordmor tidligere?
Midwife og Siri svarer: Hei!
Jeg syns du skal få time hos jordmor i løpet av de nærmeste dagene, hvis du ikke får det i morgen, så prøv de første dagene til uka. Hvis du blir værre eller blir urolig, før du kommer deg på ny kontroll hos jordmor eller lege, så ringer du rett til sykehuset ditt og snakker med lege eller jordmor der.
Det er tegn på svangerskapsforgiftning som hodepine, trykk for brystet, flimring for øynene eller generell følelse av å være litt dårlig som skal få deg til å reagere, i tillegg til det du har nå.

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}