Ekspertsvar

1. november 16:44
Ak: Kom borti send spørsmål litt tidlig jeg, beklager.
Hei. Jeg er vel ca. 4 uker på vei nå. Forrige mandag blødde jeg litt, blodet var mørk, heller ikke store mengder, også hadde jeg endel brun utflod i dagene etterpå. Var hos legen i dag og nevnte dette for henne, hun skrev det opp men sa ikke noe om det. Kan det ha skjedd noe? Tok en graviditetstest i dag som var positiv, ble så usikker da jeg fortalte henne at jeg trodde første dag i siste menstrasjon var ca 30 september, også tok jeg noen tester som viste svakt positivt den 14 okt, for var jo da befruktningen skulle ha skjedd. Tenk om jeg ikke er gravid? Men har tatt fler tester som har vist positivt. Samboeren driver å maler litt inne om dagen med oljemaling i et rom uten dør, lufter så godt jeg kan men blir litt malingslukt uansett og så blir det veldig kaldt! Er dette veldig farlig? Hjalp også til med å male huset før jeg visste jeg var gravid, men dette var med vannbasert maling. Er så bekymret for at dette kan ha skadet barnet. har også hatt katt i sengen om natta siden jeg var 10 år, og har ikke tenkt på før nå at det kanskje ikke er lurt nå som jeg er gravid? Har også vært veldig kvalm den siste uken, kasta opp nesten hver dag og mange kvalmebølger, får i meg mat men ikke så veldig mye, blir også lite drikke. Men fosteret "tar" vel det som det trenger uansett. Ble visst mye dette! Men setter pris på svar!
Gyn og fødselslege Åsle-Marit svarer: Hei!
Ta utgangspunkt i den siste ordentlige mensen din du, så får du frem terminen på terminkalkulatoren til venstre her. Litt blødninger er ikke farlig og relativt normalt. Litt maling er ikke farlig.
Katten bør ikke være i sengen din nå videre. Antagelig har du hatt toxoplasmose, men sånn for sikkerhetsskyld nå når du er gravid.
som du sier, så får babyen i seg det den skal. Blir du ennå mer kvalm kan du vurdere om du skal ta en ny tur til legen og få en gradert sykemelding.

Hilsen Åsle-Marit
Les mer om: kattkvalme
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}