ANNONSE FRA Naturimport

Gode produkter når du er gravid eller er nybakt mamma

Gode produkter når du er gravid eller er nybakt mamma
Sliter du med tørr hud, livløst hår eller søvnproblemer? Leggkramper, lav energi eller såre brystvorter?

Det er noen produkter som er gode å ha i hus mot enkle plager i graviditeten, men som også kan være gode å ha i hus etter fødselen. 

Tørr hud eller litt livløst hår?
Har du prøvd Arganolje? Den er ypperlig som en smakssetter til salater og til dypping av brød, men har også en kosmetisk god effekt. Denne oljen utvinnes fra argannøttene som vokser på argantrærne i Marokko. Det er et gammelt og godt utprøvd middel som er kjent for å gi fuktighet til hud og hår. Oljen er særlig rik på vitamin E, essensielle fettsyrer og antioksidanter som er viktige for huden. Den hjelper også godt mot tørre og sprukne negler. Smør neglene om kvelden før du legger deg, så får oljen trukket skikkelig inn i løpet av natten. Les mer om tørr hud og livløst hår her

Forebygge strekkmerker?
Arya Laya har også en olje mot strekkmerker for gravide. Det er mange som får strekkmerker særlig på magen, men også på brystene i graviditeten. Noen kan også få strekkmerker på brystene etter fødselen når de blir fylt med melk. Da kan denne oljen som er laget med olje fra granateplefrø virke styrkende på huden og derfor også beskytte noe mot strekkmerker. Den er også tilsatt steinrose og har derfor en deilig lukt. 

Sliten og lav energi eller kvalm?
Floradix vitamin B kompleks er et flytende vitamin B tilskudd uten konserveringsmidler, fargestoffer, laktose eller gluten. Den er plantebasert og inneholder alle de viktigste B-vitaminene. B-vitaminer er et velkjent råd mot svangerskapskvalme og kan være vel verdt å prøve. Når man er lav på energi så kan man også i andre perioder i graviditeten bli lett kvalm igjen, og da kan B-vitaminer prøves ut som et tilskudd. Du bør kunne kjenne effekt etter en uke eller to. Siden B-vitaminer er vannløselige trenger du ikke å bekymre deg for å få for mye av dem. På forskning.no står det en lengre artikler om alle B-vitaminene inkludert folat, hva de bidrar med i kroppen og hvorfor de er viktige. 

Søvnproblemer?
Ha et par dråper Arya Laya Lavendel olje i badevannet og ta deg et godt bad før du legger deg. Det gjør deg avslappet og gjennom dette er det lettere å sovne. Lavendel kan være fint å ha i badevannet også når du skal føde, det gjør at du slapper mer av og det i seg selv kan gjøre fødselen lettere og åpningstiden litt raskere. Har du ikke badekar kan Arya Laya dusjskum med lavendel gjøre susen. Du får en god avslappende effekt ved å bruke denne. 

Har du prøvd søvnfremmende te før du legger deg? Naturimport har Aftenstemningste fra Salus. Blant urtene i denne teen er humle og sitronmelisse som begge gir en god avslapning ved leggetid. Ingen av stoffene i denne teen er skadelige når du er gravid.

Leggkramper, rastløse ben, uren hud og sprukne brystvorter
Kamille er et veldig gammelt råd mot kramper. Den kan også virke søvndyssende og lett angstdempende. Så et bad før du legger deg om kvelden med Arya Laya Kamille urteoljebad kan være en god investering. Har du fått mer uren hud kan også en kompress med uttrekk fra Kamille te som du legger på det kvisete området hjelpe. Kamille virker lett bakteriedrepende og styrker huden. Det er derfor den også virker bra på såre og sprukne brystvorter, noe de aller fleste er lett plaget med de første ukene etter fødselen når ammingen er i gang. Her kan du lese mer om Kamillen og den flotte egenskaper på rolv.no

Tørre hender
Calendula håndkrem er helt ypperlig mot tørre hender. Calendula er ringblomst som er en urt som virker helende på tørr og sprukken hud. Her på Rolv.no kan du lese mer om ringblomsten og dens virkeområder. 

I naturarkivet til Naturimport finner du mange andre gode tips til forskjellige problemer som hud, hår og slapphet. 

Kilder: 
Rolv.no
Forskning.no
Naturimport.no

Publisert Søndag 22. januar, 2017
Naturimport

Les mer om:

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}