Podkast med fødselslege Thorbjørn Brook Steen

Podkast med fødselslege Thorbjørn Brook Steen
I denne podkasten snakker vi om de vanligste sykdommene og plagene som noen får når de er gravide, sett fra en fødselsleges arbeidsplass på Oslo Universitetssykehus, et av landets største fødeavdelinger.
Av Jordmor Siri

Overlege Thorbjørn Brook Steen snakker om svangerskapet, i hovedsak i denne podkastenk, om sykdommer som noen gravide kan få, som svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning, høyt blodtrykk, blodpropper, stoffskiftesykdommer, svangerskapskløe, depresjon i graviditeten og etter fødselen,  og andre plager. Han understreker at det ikke gjelder så mange, men at det er ting man kan være mer obs på.
Noen vil trenge mer oppfølging, og det får man da enten hos egen jordmor og fastlege med hyppigere kontroller. Hvis det trenges mer medisinsk hjelp, vil man følges opp på sykehusene og fødestedene sine, for at det skal bli et best mulig resultat både for mor og barn. Hvorfor må noen babyer forløses tidligere enn andre? Hva er en baby som man kaller "konfirmant"? Kan svangerskapsdiabetes føre til svangerskapsforgiftning? Hvor mye skal babyen bevege seg når i graviditeten, hva er normalt her?

Vi er innom dette å bli gravid over 40 og også bitte litt om assistert befruktning. Norge har strengere krav og grenser enn en del andre land. 

Thorbjørn Brook Steen har selv 4 barn og har derfor god erfaring både som vordende pappa og pappa. 

Nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid, heter boken Thorbjørn Brook Steen har skrevet
Boken kom våren 2018 på Kagge forlag og handler om den normale graviditeten, fødsel og barseltid. Her får du en god innføring i hva som er normalt, både for deg og kjæresten din. Han har også fokus på det psykiske aspektet ved denne perioden i livet. Lurer du på hvor mye du skal legge på deg i forhold til utgangspunktet ditt, finner du svar her. Her handler det om det normale i hovedsak, men også god informasjon om når du skal søke hjelp hvis du blir bekymret. I podkasten snakker han om hvor viktig det er at du tar kontakt hvis du blir bekymret. Får du ikke time hos jordmor eller fastlege, så ring til fødestedet ditt, eller legevakten. 

Her kan du kjøpe boken til Thorbjørn Brook Steen, "Nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid, i tillegg til at du finner den i mange bokhandlere!

Her finner du alle episodene på jordmor Siri podkast på Soundcloud
Her finner du jordmor Siri podkast på Itunes

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}