ANNONSE FRA Navnesmokken

Hvorfor smokk?

Hvorfor smokk?
Populære navn på den første smokken. Jacob/Jakob og Sofie/Sophie var de mest populære navnene på landsbasis i 2017.

Lokale variasjoner

Selvom Jacob/Jakob og Sofie/Sophie er de mest brukte på landsbasis kan det være lokale forskjeller, i forhold til mer lokale tradisjoner, som gjør at navnevalgene blir preget av dette. Velger man et langt navn eller dobbelt navn, kan det jo være greit å ha parat et kortere kallenavn. Dersom det er oppkalling, så kan det gjøre det lettere også å skille på generasjonene med et kortere mellomnavn eller et kortere kallenavn.  

Visste du at det går an å få smokker med barnets navn på? 

Det kan være kjekt at barnets smokk har navnet på hvis barnet går i barnehage og man ikke ønsker at smokkene skal blandes med andre fordi man da unngår smitte og forvekslinger. 

Babyer er forskjellig munnen både i forhold til alder, men også i forhold til hvem de er. Derfor har navnsmokken tre typer. Det er ikke alltid at babyene følger alderen på smokkene, så det kan være greit å prøve litt forskjellige størrelser den første gangen. Navnesmokken har smokker fra 6 forskjellige produsenter, så dette øker sjansen for at men finner en som passer til babyens munn. 

Bruk smokkene til å fortelle folk om begivenheten!

Når du har funnet navnet til babyen din, så gjør det med en navnesmokk!
Det kan også være en fin måte å annonsere en graviditet på, en lysblå eller en rosa smokk som man gir til de vordende besteforeldrene for eksempel:)

Navnesmokkene er laget av materiale som oppfyller EU-standard EN 1400, og overholder EUs krav til kvalitet, holdbarhet og miljø. De er BPA.fri, PVC-fri og phthalatfrie. De kommer i flere typer og farger og er tilpasset babyens alder. 

10 mest populære navn 2017 fra SSB for hele landet

Jentenavn:
1. Sofie/Sophie 412
2. Nora/Norah 405
3. Emma 380
4. Sara/Sahra/Sarah/Zara 346
5. Ella 319
6. Olivia 316
7. Maja/Maia/Maya 312
8. Emilie 285
9. Sofia/Sophia 272
10. Ingrid/Ingerid/Ingri 272

Guttenavn:
1. Jacob/Jacob 424
2. Lucas/Lukas 404
3. Emil 397
4. Oscar/Oskar 393
5. Oliver 390
6. William 383
7. Filip/Fillip/Philip/Phillip 382
8. Noa/Noah 368
9. Elias 349
10. Isak/Isaac/Isac 330


Historien bak Navnesmokken:
Det hele startet med en liten online forretning som jeg styrte fra "kjøkkenbordet", men etter kun seks måneder ble de personlige smokkene en stor suksess i Danmark, og det var gryende interesse i Norge og andre land. 

Her er historien om hvordan navnesmokken startet for 13 år siden av Pia Callesen

Siden da, har forretningen bare vokst. Selv om smokkfabrikantene ikke trodde på idèen min i begynnelsen, har mitt lille "kjøkkenfirma" vokst til å bli en stor bedrift med fantastiske medarbeidere. Nå sender vi ut mer en 50 000 personlige smokker hver måned til babyer og småbarn i 12 forskjellige land.

Prøv en navnesmokk du også!

Navnesmokkene er laget av materiale som oppfyller EU-standard EN 1400, og overholder EUs krav til kvalitet, holdbarhet og miljø. De er BPA.fri, PVC-fri og phthalatfrie. De kommer i flere typer og farger og er tilpasset babyens alder. 

Kilder: 
SSB, navnestatistikk
Navnesmokken

Publisert Fredag 22. februar, 2019
Navnesmokken

Les mer om:

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}