Neste ekspertsvar

Hør hjemmejordmor Kristina fortelle om hjemmefødsler!

Hør hjemmejordmor Kristina fortelle om hjemmefødsler!
Kristina bestemte seg for å bli hjemmejordmor da hun selv fødte sitt andre barn hjemme. Det er nå en god del år siden og 449 barn som hun har tatt i mot i sine hjem:)
Av Jordmor Siri

I denne podkasten snakker hjemmejordmor Kristina og jeg om hvordan det er å føde hjemme. Hva som skal forberedes, at det er mange forskjellige grunner til at man vil føde hjemme. Kristina har snappen "hjemmefodsel" der hun legger ut tanker om fødsler, bilder av fødsler og tanker om livet, gode råd og mye hygge! Du kan også følge henne ved å åpne snapchatten slik at den tar bilde av emojien til Kristina med qr koden rundt. 

Kristina følger deg som gravid gjennom svangerskapet og tar i mot babyen hjemme.  Det er noen krierier som må fylles for at man kan føde hjemme, som at du og babyen er friske. At det ikke har vært komplikasjoner i tidligere graviditeter og fødsler og også at det bare er en der nede og at babyen ligger i hodeleie. Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Kristina, der hun også har en blogg. På bloggen har hun skrevet fødselshistoriene til flere av dem hun har vært jordmor for. Tanken er at du som skal føde kan lese om de gode opplevelsene og redusere engstelsen for å føde. 

Noen ganger er fødselsfotograf Eva Rose med og tar bilder, her ser du en helt fersk verdensborger sammen med foreldrene sine i fødekaret, som rommer ca 400 liter vann. Har du lyst til å få dokumentert fødselen din så stiller Eva Rose opp både hjemme hos deg eller på sykehuset, alt ettersom hva dere har valgt. 

Alle bildene her er gjengitt med tillatelse av de fødende og er tatt av fødselsfotograf Eva Rose. 

Her finner du alle jordmor Siri podkastene på SoundCloud du finner podkastene også på Itunes:)

Vi fraråder sterkt å føde uten tilsyn av enten en jordmor eller annet helsepersonell som er utdannet til å assistere ved fødsel. Skulle fødselen begynne hjemme eller underveis til fødestedet ditt uten jordmor anbefaler vi deg å ringe til fødeavdelingen din eller legevakten. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}