Fødsel og litt til med Thea og Helena podkast

Fødsel og litt til med Thea og Helena podkast
Thea Glenton Raknes er gravid med sitt første barn og Helena Brodtkorb har født to ganger der en av gangene var tvillinger. Vi skulle snakke om fødsel, men det ble litt mer:) Her knytter Helena skoen til Thea, som gode venner gjør:)
Av Jordmor Siri

I denne podkasten skulle vi snakke om fødsel, men det ble først om barseltiden og hvordan det kan oppleves, blant annet slik Helena har opplevd det to ganger. Helena fikk en solid fødselsdepresjon etter første fødsel. Det var et så stort sjokk at hun har skrevet boken "Mammasjokket, trøst og oppmuntring for småbarnsmødre" om dette. 

I podkasten snakker vi om hvordan man muligens kan forebygge en fødselsdepresjon gjennom å sove mest mulig når man har sjansen, etter at babyen har blitt født. Det kan være en fordel å ikke få altfor mange besøk i begynnelsen, lage en "vernesone" på rundt to uker uten besøk og så ikke ha konserter de første to månedene etter fødselen -kanskje?

Da Helena skulle føde tvillingene var planen klar og hun hadde gjort en avtale med sykehuset på hvordan det hele skulle foregå, og det ble en mye bedre opplevelse enn den første fødselen. Ikke minst fordi epiduralen satt i begge bena og ikke bare i det ene.

Thea skal føde på ABC på Ullevål og gleder seg til det. Hun forteller om hvor velkommen hun føler seg og at jordmødrene der har sagt til henne at den beste smertelindreren er jordmor. På ABC har de ikke epidural, så her er det duket for en helt annen fødselsopplevelse enn den Helena hadde.  

Nå skal de også igang med podkast, den heter Thea og Helena og er på Itunes fra mandag av.Her skriver de om seg selv: 

"Helena Brodtkorb er en frittalende kunstskribent fra beste vestkant. 
Thea Glenton Raknes er en bohemsk popmusiker fra Løkka. 
Begge har de bare ett ydmykt ønske her i livet: alt. I denne podcasten forsøker de å komme til kjernen av hva det egentlig innebærer."

Første sesong skal handle om graviditet og fødsel, så blir det nok mer om barn og livet og kjærester etterhvert, så her må du bare følge med disse to flotte damene. 

Vi håper også at de kommer tilbake til oss, så vi kan få hørt om Theas fødsel og også om hvordan det er å ha et barn eller tre i huset. 

Her finner du podkastene mine på Soundcloud

Her er alle episodene også på Itunes

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}