Er barnefar/kjæresten din med på kontrollene?

Er barnefar/kjæresten din med på kontrollene?
En av termingruppene har gjort denne lille spørrerunden, de fleste er med på OUL, men så varierer det fra angst for og til å være med på alle:)

Anette: Er det mange som har med far/partner på svangerskapskontrollene? Her har jeg tatt legetimene alene (ikke noe spennende for far å være med på), men i dag hvar vi første jordmortime grunnet lang ventetid i komunnen (uke 17 nå) og det ville han absolutt være med på:) Han skal ”selvfølgelig” være med OUL neste uke også, men der er det vel kanskje mer vanlig at far er med.

Maria: Mannen var med på en jordmortime i første eller andre svangerskap, han syns det var drit kjedelig, så han ble kun med den ene timen. Han er selvfølgelig med oul, mne ikke noe annet av kontroller……

Anette: Hehe, han er advart om at underholdningsverdien ikke er særlig høyJ

Maria: Mannen får alltid tilbud om å være med på kontroller, men han grøss nesten bare jeg nevner det. Han er derimot veldig flink til å bli med hvis jeg må sjekk på føden osv, eller når en av ungene våre skal på helsestasjonen.

Mona: Hadde far med nærmere slutten, det var da han hadde spørsmål

Ina: Partner har ikke vært med på svangerskapskontrollen her heller (er i uke 22), men har vært med på ultralyd. Jeg har ikke fåt time hos jordmor før om ennå noen uker, han skal få bli med om han vil, en vil helst gå alene. Føer det hadde vært godt å snakke med noen og lufte tankene mine uten partner.

Anette: Fikk egentlig ikke før i september jeg heller, men det dukket opp en ledig time som jeg fikk. Lang ventetid! Ser for meg at senere timer hos jordmor blir alene, men mannen har ønsket seg barn i maaaange år, så han er vel kanskje over gjennomsnittet engasjert siden det er vår første.

Ina: Ja veldig lang ventetid, jeg tok kontakt i uke 12 også. Så gøy at far er engasjert, og har de behov og lyst, er jo timen ment for fedrene også. De kan ha like strort behov for å få luftet tankene sine og stilt spørsmål.

Benedicte: Da jeg gikk til jordmor sist på ABC-klinikken Ullevål var han med nesten hver gang. Her jeg er nå har han ikke vært med enda, vi får se om han har noe behov for det. Pleier alltid å være med når jeg har hatt ekstra kontroller ved sykehus f eks.

Rannveig: Hei Benedicte, jeg har fått plass ved ABC. Første barn. Tenker i utgangspunktet at det er best om far mer med på en turer bort dit, også fordi jeg håper (og det gjør han også) at han skal ha en aktiv rolle i fødselen. Og da må jo han også forberede seg, ikke bare meg. Hvordan opplevde du det å ha med parternren til ABC, og hvordan gikk du/Dere ellers fram for å forberede dere som par til naturlig fødsel?

Benedicte: Så bra! Topp å føde på ABC. De er veldig flinke til å ta hensyn til deres ønsker der. Det er topp å ta med partner til ABC. De blir godt ivaretatt. Vi gjorde vel egentlig ingen forberedelser. Jeg ville føde naturlig og han var enig i at det var bra Jeg ville føde naturlig og han var enig i at det var bra. Jeg viste jeg ikke ville ha smertestillende, og så lenge jeg var der viste jeg at det ikke var et alternativ. Så det gikk veldig fin, fordi jeg (og jeg tror man gjør det automatisk) gikk inn i en tilstand der jeg ikke tenkte på den muligheten en gang. Ikke en gang på det værste. Så eneste vi på en måte forberedte oss på var at en kvinne kan føde barn, Så lytt til kroppen, og at jeg ville ha vannfødsel og var fast bestemt på at det kom til å hjelpe vedrørende smerter

Malin: Med nr 1. Var eg alene alle gangene tilbudde, nekta ikke far å være med om han ville. Men det var ikke interessert i det heletatt. (Vi var aldri sammen) men trodde det var vanlig at dem var med eg med tanke på om dere ikke er sammen (noe eg tror dere er da❤) så stiller far dårlig opp om det sku være noe kluss når barnet er født.

Men min kjæreste som e biologisk far til nr 2 i magen han er med på alt Han skal være med på alt om meg og baby, ha har så myr spm kvar gang om baby i magen.

Oda: Hadde ikke sambo forrige svangerskap, å så langt har han ikke vært med denne gangen heller utenom ultralyden som var søndag. Må kanskje legge til at han er borte på job i 2 uker og og derfor har han ikke mulighet til å være med siden han er langt unna. Samme var det i forrige svangerskap også.

Ida: Min er med så fremt han får friJ

Elisabeth: Min var med på all kontrollene med første. Skal være med på noen med den andre hvis det passer med jobben.

Maria: Mannen min vil være med på alt. Synes det er hyggelig å ha han med. Det er jo et felles “prosjekt”.

Kaja: Ta han med hvis han vil. Det er for for dere begge og han knitter seg mer vil jeg tro? Min jordmor sa at fødselen var som den  første toppturen man tar (tøff!!!) og da sa min kjøre “det kjenner jeg got til, den første toppturen min var tøff” Er veldig gøy å ha mannen med.

Wendy: Samboeren min vil være med på alt fra lege-jordmor og alt av kurs og sånt. Han ble skikkelig fornærmet forrige legetime da jeg sa at han ikke trengte å være med! Da ble han nesten sur og insistetrte at han skulle være der for meg og bebisen I magen. Synes det er utorlig delig og godt at er så engasjert.

Silje: Min er med på alle kontrollene

Cecilie: Samboeren er med på alt

Kimmai: Mannen min er med på alt, men dette er for å kryss sjekke at de gjør som vi har fått beskjed om at de skal gjøre. Vi er i en spesiell situasjon og har kranglet en del med helsevesenet. Men jeg tenker at det er ok at de er med på noen sv kontroller og OUL.

Kristine: Samboeren min er med på det han har mulighet til i forhold til job. Selvfølgelig er han med på oulJ De kan ikke ta seg gratis fri fra jobben for å være med på svangerskapskontrollene? Jeg hadde time i uke 12 til lege, og neste time er om en måned med jordmor.

Eirin: Min er med på alt

Anniken: Min er med på alt han kan være med på, og får fri fra jobben for.

Lise: Er vel også sånn at han må være med å signere farskapspapirene etterhvert. Var visst nytt at de skal signeres før barnet er født.

Anette: Vi fikk med oss arket hjem fra jordmor, så han kan signere det hjemme også.

Lise: Kunne ikke vi, måtte vise legitimasjon.

Gisela: Min er med på alt

Anette: Oppdatering fra jordmortimen i dag var at far synes det var STOR stas. Vi satt I to timer og han gliste fra øre til øre når vi kom ut igjen. Masse gode samtaler med jordmoren (som var helt super og inkluderte min mann i alt) og vi fikk høre hjertelyden til lille. Han er fast bestemt på å være med på de neste kontrollene også.

Lise: Så gøy!

Maren: Sabo var med å 1. Jordmortime når vi skulle ha første. Det var timen vi skulle snake om fødsel. Men denne gangen blir han enten bare med for å skrive farskapspapirene eller så kan han vel gå ned til NAV å gjøre det.

Leonora: Min er også med på alt.

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}