Hakkebakkeskogens kokebok

Hakkebakkeskogens kokebok
Det er mange gode oppskrifter i denne gode boken fra Hakkebakkeskogen, de er enkle og de er flott illustrerte med bilder fra filmen.
Av Jordmor Siri

Boller kommer alltid godt med, de smaker alltid godt både med og uten rosiner. Boller kan man lage på mange måter, men starten på dette er alltid en god oppskrift og denne har jeg hentet fra boken "Hakkebakkeskogens bakebok" 
ca 20 boller

4 1/2 dl melk

100 g sukker

1 pk gjør, fersk eller tørr

700 gram hvetemel

1/2 ts salt

75 gram smør, skåret i terninger

50 g rosiner

1/2 dl melke eller et sammenpisket egg

Ha melk, sukker og gjør i en stor bolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett melk og salt og bland det godt inn. Ha i rosinene og elt til deigen er smidig og elastisk. Ha smørterningene i deigen en etter en, og elt videre i noen minutter til. Dekk bollen med plastfolie eller en rent kjøkkenhåndkle og la det heve en times tid. 

Del opp deigen i 20 omtrent like store deler. Trill delene ut til boller og plasser dem urover bakapapirkledde stebrett. Dekk bollene med kjøkkenhåndklær og la dem etterheve i 20-25 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader.

Pensle bollene med melk eller egg. Stek bollene på  midterste rille i 12-15 minutter eller til de er gyldne og fine på fargen. Avkjøl dem på rist, eller spis dem med en gang:) 

 

Det er mange andre gode oppskrifter i denne boken, selvfølgelig også dobbeltpeprede pepperkaker, her kan du kjøpe den:) 

Boken har hyggelige bilder fra den siste filmen om hakkebakkeskogen og det er både små og store kaker, gjærbakst og lapper:) En fin bok å gi til en liten baker!

Publisert Lørdag 2. september, 2017
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}