Neste ekspertsvar

ANNONSE FRA Reima

ReimaGO

ReimaGO
Dårlig vær og underholding på TV, PC og Ipad holder barn innendørs viser en ny undersøkelse. Reima har derfor utviklet verdens første bevegelsessensor for barn, som skal gjøre det enda gøyere å være aktiv.

Innovasjon fra Reima motiverer barn til å være aktive

Reima har utført en undersøkelse i seks land. I følge denne undersøkelsen mener majoriteten av foreldre at barns aktivitet er viktig. Verdens Helseorganisasjons minimumsanbefalinger for daglig aktivitet for barn og unge var ukjent for de fleste foreldre. Bortsett fra norske og finske foreldre.

Norske barn er mest aktive

I følge undersøkelsen leker omtrent 7 av 10 norske barn utendørs i mer enn to timer hver dag. Det er store forskjeller mellom landene i undersøkelsen.

- I Norge leker 1 av 3 barn mer enn fire timer utendørs hver dag. Det er mye mer enn alle andre land i undersøkelsen, og det virker som nordmenn liker godt å være ute. I Kina for eksempel er det kun 1 av 10 som får like mye utendørsaktivitet. Vi ser gjerne at barn i barnehage er i mye uteaktivitet, mens når de når skolealder er det et dropp i nivået av fysisk aktivitet og utendørslek, sier Riika Paakkunainen, kommunikasjonssjef i Reima.

Skjermene holder oss inne

Vi lar oss ikke stoppe av været så lett. Kun 1 av 4 blir inne om været er dårlig. Samtidig viser undersøkeslen at selv om vi er bedre enn andre i undersøkelsen kan TV, PC og nettbrett lett gjøre at norske barn heller er inne fremfor å være i aktivitet utendørs. 

‒ Norske barn ser ut til å være mindre hektet på elektronisk underholdning, spesielt sammenlignet med finske og svenske barn. Men det er likvel slik at flere sier de heller blir inne og spiller, enn å gå ut. Vi vil gjerne motivere disse barna til å komme seg ut, sier Paakunainen.

Mobilspill skal gjøre det morsommere med utelek

ReimaGO® er et nytt konsept som tar i bruk moderne digital teknologi og kombinerer høykvaltiets yttertøy med en sensor som måler barnas bevegelse. Sammen med en app hvor man kan følge aktiviteten skal den gjøre det enda gøyere å være ute.

– Vi ville tenke helt nytt: mobilspill kan også få barn i aktivitetet. Bare se på Pokemon-bølgen som har herjet store deler av verden. En gøyal og inspierernde app kan gjøre det enda gøyere å være aktiv ute. Med ReimaGO® vil vi fremme barns helse og velvære, sier administrerende direktør i Reima, Elina Björklund.

ReimaGO-sensoren, som festes på klærne eller som kan brukes som armbånd, måler og sender aktivtetsinformasjon til mobil eller nettbrett. Den er laget av den finske sportsteknologiprodusenten Suunto.

- Det har vært en fornøyelse å samarbeide med nok et finsk selskap som er ledende innen sitt felt, og spre vår kunnskap om teknologi til resten av verden, sier Mikko Moilanen, administrende direktør i Suunto.   

ReimaGO® for hele familien

  • Sensoren er basert på Movesense®-teknologi utviklet av Suunto. Den måler intensiteten og varigheten i barns aktivitet.
  • En del av appen er tilpasset barn. Den er lett å bruke og minner om et spill hvor barna, basert på sin egen aktivitet, kan bevege sin avatar gjennom en virtuell verden. 
  • Barna får overraskelser og belønninger i appen av foreldrene, basert på hvor mye aktivitet barna har vært i. ReimaGO®-appen er gratis og kan lastes ned i AppStore. Våren 2017 vil den også være tilgjengelig i Google Play.  

 

Her kan du kjøpe både ReimaGo sensoren og vinterklærne på reima.no

*  En internasjonal kundeundersøkelse utført av Kapiolani Business Consultancy for Reima i juni/juli 2016. Undersøkelsen rapporterer på 2842 barns utendørsaktivtet. Over 1700 foreldre deltok i undersøkelsen; 300 finnske, 300 svenske, 300 norske, 300 russiske, 300 kinesiske og 200 tyske.
**Trademark registered by Suunto Oy

Reima ble stiftet i 1944 og har hovedkontor i Finland, og er det ledende nordiske klesmerket for funksjonelle barneklær. Selskapet sysselsetter rundt 240 mennesker. Reimas produkter selges i 30 land, over tre kontinenter. 80% av Reimas produksjon eksporteres. Funksjonalitet, sikkerhet, pålitelighet og innovasjon er bæresøyler i Reimas design. Reima®-produktene testes av verdens ærligste og mest nådeløse testteam – barna selv. 

Meld deg inn i Reima Club og få de siste oppdateringene og de beste tilbudene!

Publisert Fredag 30. september, 2016
Reima

Les mer om:

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}