Neste ekspertsvar

ANNONSE FRA Supervital

Gravid og trenger jern? Lite er godt nok!

Gravid og trenger jern? Lite er godt nok!
En dansk studie utført på gravide, viser at et lavdose jerntilskudd på 25 mg er like effektivt for å forebygge jernmangel og jernmangelanemi som jerntilskudd på 50 mg.

Deltagerne ble inndelt i to grupper med 40 gravide i hver. Den ene gruppen mottok 25 mg basert på aminoJern, den andre gruppen fikk 50 mg jernsulfat. Begge gruppene fikk jerntilskuddet fra 15 graviditetsuke.

Klar konklusjon

Konklusjonen var entydig. 25 mg aminoJern er like effektivt for å forebygge jernmangel og jernmangelanemi hos gravide som 50 mg jernsulfat. Dessuten rapporterte deltakerne, som tok den lave dosen, om langt færre mageproblemer enn de som fikk den høye doseringen.

Publisert studie

Studiet, som var en såkalt klinisk randomisert studie, ble utført ved Næstved Sykehus i Danmark. Resultatet ble publisert i det internasjonale medisinske tidsskriftet Journal of Perinatal Medicine.

Skånsom for magen

aminoJern er svært  skånsom mot magen og har svært godt effekt. Les mer  på aminojern.no. Du får kjøpt aminoJern på supervital.no eller i helsekostbutikken.

Fakta om jern:

Husk

Før du tar et jerntilskudd bør du be legen måle jernlageret ditt. Det gir deg et sikkert svar om du trenger et ekstra tilskudd av jern.

Jernsulfat kan gi ubehag

Jernsulfat (Ferrous Sulphate) er et jernsalt som benyttes i enkelte jerntilskudd. Utfordringen med slike tilskudd er at disse ofte fører til mageproblemer. Det skyldes at jernet ikke tas skikkelig opp i kroppen, men blir liggende igjen i tarmen.

aminoJern

Den danske studien ble utført på aminojern. Dette jerntilskuddet bygger opp jernlageret effektivt og problemfritt, og tas opp i kroppen fire ganger bedre enn tradisjonelle jerntilskudd. Det gir heller ikke bivirkninger som kvalme, treg eller løs mage. Dessuten inneholder aminoJern ingen animalske ingredienser og kan derfor brukes av alle. Virkning og skånsomhet er undersøkt i mer enn 15 kliniske kontrollerte studier. 

Publisert Fredag 1. desember, 2017
Supervital
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}